Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми не дозволимо провокаторам використати релігійні свята для розхитування ситуації в області. Юлія Світлична

Ми не дозволимо провокаторам використати релігійні свята для розхитування ситуації в області. Юлія Світлична

Заходи щодо посилення безпеки в регіоні обговорили в ході засідання Харківської ради регіонального розвитку, яке відбулося в облдержадміністрації 20 квітня.

Під час обговорення питання заступник голови облдержадміністрації Юлія Світлична зазначила, що сьогодні керівництвом регіону вперше запропоновано системний підхід до вирішення питань безпеки.

«За ініціативи адміністрації під час останньої сесії обласної ради було затверджено три регіональні програми: Програма територіальної оборони, Програма протидії терористичній діяльності та Програма забезпечення публічної безпеки і порядку. Вони були прийняті абсолютною більшістю голосів, що говорить про злагодженість дій депутатського корпусу, представників влади та силових структур області. Це велике досягнення в питанні стратегічного планування процесу та відпрацювання заходів оборони», - підкреслила Юлія Світлична.

Характеризуючи вказані програми, заступник голови - керівник апарату ХОДА Вячеслав Аббакумов зазначив, що їх розроблено обласною адміністрацією спільно з військовими органами, учасниками АТО та представниками громадськості з урахуванням досвіду організації територіальної оборони в Латвії, Естонії, Ізраїлі, Польщі, Білорусі, Казахстані та в інших країнах.

«Ці програми містять конкретний комплекс заходів, на реалізацію яких закладено реальне фінансування», - підкреслив Вячеслав Аббакумов.

Він також зазначив, що виконання безпекових програм залежить не тільки від правоохоронних органів.

«Потрібно залучити до цієї роботи військових, ветеранів АТО, представників громадянського суспільства. Тільки злагоджені дії дозволять нам досягти максимального результату», - наголосив заступник голови - керівник апарату ХОДА.

Про антитерористичну діяльність в регіоні розповів під час засідання начальник управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар. Він зазначив, що проросійські терористичні угрупування сьогодні намагаються поновити активність.

«У поточному році ми вже затримали дві диверсійні групи, які намагалися скоїти теракти на залізничних коліях у містах Лозова та Ізюм, - повідомив Олександр Пивовар. - Загалом з 46 терористичних злочинів, скоєних в області протягом останніх двох років, розкрито 42, вже винесено 13 вироків. Крім того, попереджено 15 терактів. Це результат скоординованих заходів та системної роботи як силових структур, так і органів влади», - зазначив начальник управління СБУ в Харківській області.

Начальник ГУ Національної поліції в Харківській області Анатолій Дмитрієв, виступаючи на засіданні, зазначив, що Харківщина перебуває на вістрі реформ у правоохоронній системі.

«З лютого було запроваджено нові форми роботи у всіх підрозділах поліції в області, створено 81 групу реагування, кількість нарядів у сільській місцевості зросла у чотири рази. В цілому публічну безпеку в області щодня забезпечують 1600 працівників у складі майже 600 нарядів, - розповів начальник управління Нацполіції. - В рамках прийнятої регіональної програми публічної безпеки ми плануємо впровадити в нашу роботу нові комп’ютерні технології: оснастити наряди планшетами, відеокамерами, сучасними засобами зв’язку, підключити до комп’ютерних мереж дільничні пункти поліції, створити сучасний центр управління нарядами».

Також, за словами Анатолія Дмитрієва, важливим кроком реалізації програми безпеки є затвердження програми «ІТ-Харківщпина» на 2016-2020 роки, яка передбачає розвиток систем відеоспостереження. Це дозволить контролювати стан безпеки на об’єктах життєзабезпечення та використовувати інформацію для розкриття злочинів. Крім того, в області запроваджується інтелектуальна система «Рікас», яка дозволяє отримувати карту злочинності у реальному часі, бачити ознаки серійності злочинів, прогнозувати обстановку.

Особливу увагу учасники засідання приділили заходам безпеки під час травневих свят.

За словами Анатолія Дмитрієва, громадський порядок в області щодня забезпечуватимуть 3,6 тис. поліцейських, до яких долучаться представники Національної гвардії та інших відповідальних структур.

«Заходи безпеки буде посилено. Ми не дамо жодного шансу провокаторам та ворогам України використати релігійні свята для розхитування ситуації в області», - наголосила Юлія Світлична.

Більше фото