Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові пройшов шаховий турнір для ветеранів

У Харкові пройшов шаховий турнір для ветеранів

Регіональний шаховий турнір «Слобожанщина» відбувся 21 квітня в шаховому клубі Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого.

Як розповів голова Харківської обласної організації ветеранів Анатолій Хіневич, шаховий турнір, присвячений перемозі у Другій світовій війні, проводиться традиційно - вже дев'ятий рік.

«Це один із способів вшанувати пам'ять наших земляків, які 71 рік тому склали голову за нашу свободу, перемігши у Другій світовій війні», - зазначив Анатолій Хіневич.

У заході взяли участь 10 команд ветеранів: з Дворічанського, Ізюмського, Чугуївського, Валківського, Зміївського, Коломацького, Богодухівського районів, міст Чугуїв, Люботин, а також з Жовтневого району міста Харків.

«На першому етапі турнір проводився у всіх районах і містах області. Переможці місцевих змагань приїхали на фінал, присвячений Дню перемоги, до Харкова, - розповів заступник голови Харківської обласної організації ветеранів Володимир Гриневич. - Більшість з 30 шахістів-фіналістів - це діти війни та ветерани праці, оскільки ветерани війни вже у поважному віці, їм важко приїхати до Харкова. Проте, у нас заявлений один учасник Другої світової з Дворічанського району, якому 88 років».

Турнір «Слобожанщина» пройшов за підтримки Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА, який надав кубки та медалі для переможців змагань, дипломи та сувеніри - для всіх учасників.

«Нам дуже приємно, що керівництво області розуміє і підтримує ветеранські організації в їх роботі. Завдяки цій підтримці, зокрема, з кожним роком створюються все більш комфортні умови для проведення нашого шахового турніру», - підкреслив Анатолій Хіневич.