Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Погоджено план заходів, що пройдуть у регіоні з нагоди 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи

Погоджено план заходів, що пройдуть у регіоні з нагоди 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи

Як відзначатимуть 30-і роковини аварії на ЧАЕС, обговорили в ході відкритого засідання робочої групи при ХОДА.

Захід, присвячений підготовці та проведенню в області Року вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи, відбувся 15 квітня. Участь у засіданні робочої групи взяли представники профільних департаментів ХОДА та громадськості.

«Вважаю, що підготовка до намічених заходів виконується на належному рівні. Все, що намітили, ми відпрацьовуємо та реалізуємо в повній мірі, зауваження від представників чорнобильських організацій приймаємо й відпрацьовуємо в робочому порядку», - сказав, відкриваючи засідання, заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

Він також зазначив, що вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи не обмежиться 26-м квітня, а буде тривати протягом року.

З переліком заходів присутніх ознайомив директор Департаменту культури і туризму ХОДА Олег Яцина.

«26 квітня в Молодіжному парку о 10 годині відбудеться урочисте покладання квітів до пам’ятного знаку жертвам чорнобильської трагедії. 28 квітня о 14:00 у залі Обласного організаційно-методичного театрально-концертного центру пройде концерт «Чорнобильський набат». Сценарії заходів вже готові та обговорені з чорнобильцями», - повідомив Олег Яцина.  

Як підкреслили в Департаменті науки і освіти ХОДА, протягом року заплановані заходи пройдуть у школах та вишах області. Зокрема, у квітні для учнів відбудуться демонстрації документальних та художніх фільмів на чорнобильську тематику, виставки дитячих малюнків, лекції та фотовиставки.

Фото засідання робочої групи