Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Путівки до спецсанаторіїв будуть закупатися відповідно до реальних потреб регіону. Михайло Черняк

Путівки до спецсанаторіїв будуть закупатися відповідно до реальних потреб регіону. Михайло Черняк

13 квітня заступник голови обласної державної адміністрації провів особистий прийом громадян.

Більшість порушених в ході прийому питань стосувалися сфер охорони здоров’я та соціального захисту.

Так, мешканець Краснокутського району, який має важкі захворювання, отримані внаслідок автомобільної аварії, звернувся з проханням забезпечити його дороговартісними медикаментами для лікування серцево-судинного захворювання, а також надати путівку до санаторію для лікування опорно-рухового апарату. Михайло Черняк зазначив, що Харківській області виділили 3,7 млн грн на придбання путівок до профільних санаторіїв. Найближчим часом ці кошти спрямують до районів - і чоловік зможе пролікуватися в санаторії.

«Раніше путівки закупали в Міністерстві охорони здоров’я, але тепер механізм змінився: ми будемо закупати путівки для мешканців області, виходячи з реальних потреб саме нашого регіону. Тому ви обов’язково отримаєте необхідне лікування», - запевнив заступник голови ХОДА.

Крім того, на прийомі до Михайла Черняка зверталися щодо госпіталізації до обласної клінічної лікарні, з приводу придбання слухового апарату, проведення протезування суглобів. Також громадяни зверталися з питань пенсійного забезпечення та надання матеріальної допомоги. Заступник голови облдержадміністрації обіцяв надати заявникам всю можливу допомогу у межах повноважень обласної адміністрації.

Представники чорнобильських громадських організацій звернулися до заступника голови ХОДА з проханням допомогти в організації в Харкові дитячих екскурсій, приурочених до 30-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС. Також вони порушили питання організації фотовиставки, присвяченої Чорнобильській трагедії. Михайло Черняк запропонував провести виставку не безпосередньо у річницю, а у вересні.

«В нас буде більше часу на підготовку, щоб провести виставку не формально, а організувати її на достойному рівні. Крім того, проводити таку виставку варто, в першу чергу, для дітей. Влітку, під час канікул, їх важко буде зібрати, а у вересні вони повернуться до навчання і будуть відвідувати виставку, - зазначив заступник керівника області. - Тим більше, що весь 2016 рік визначено роком пам’яті Чорнобильської катастрофи, і тематичні заходи потрібно проводити не тільки в річницю, а регулярно».

Всі, хто прийшов на прийом Михайла Черняка, за необхідності, отримали консультації керівників профільних підрозділів облдержадміністрації.