Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент розпорядився визначитися з планом заходів на 8 та 9 травня

Президент розпорядився визначитися з планом заходів на 8 та 9 травня

Про це йдеться в Указі №130/2016 «Про відзначення у 2016 році Дня пам'яті та примирення і 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні».

«Кабінету Міністрів України невідкладно утворити Організаційний комітет із підготовки та проведення заходів із відзначення у 2016 році Дня пам'яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, залучивши до його роботи представників центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадськості», - йдеться в указі.

Уряду також слід затвердити план заходів із відзначення цих дат у 2016 році, передбачивши, зокрема, проведення:

- 8 та 9 травня 2016 року у місті Київ, обласних центрах та інших населених пунктах - меморіальних, урочистих та культурно-мистецьких заходів із відзначення Дня пам'яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні;

- у навчальних закладах та закладах культури, військових частинах - тематичних військово-патріотичних заходів, уроків мужності, лекцій, виставок, презентацій архівних матеріалів, присвячених подіям Другої світової війни, а також самовідданості захисників України у боротьбі за її свободу, незалежність та територіальну цілісність;

- звернутися до релігійних організацій із пропозицією провести 8-9 травня 2016 року панахиди за жертвами Другої світової війни та молебні за захисників Вітчизни.

Міністерству закордонних справ України доручено забезпечити проведення закордонними дипломатичними установами України відповідних заходів.

Крім того, Державному комітету телебачення і радіомовлення України - забезпечити широке висвітлення заходів із відзначення у 2016 році Дня пам'яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.