Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В лікарнях та школах області модернізують системи освітлення за кошти ЄІБ

В лікарнях та школах області модернізують системи освітлення за кошти ЄІБ

Харківська обласна адміністрація вже направила на розгляд до ЄІБ 44 проекти, спрямовані на розвиток енергоефективності та енергозбереження на соціальних об’єктах регіону.

Про це розповіли в управлінні паливно-енергетичного комплексу ХОДА.

Зокрема, 25 проектів стосуються модернізації систем внутрішнього освітлення в школах та лікарнях області.

«Йдеться про встановлення світлодіодного освітлення у 16 закладах охорони здоров’я обласного значення, а також у 9 школах обласного підпорядкування, розташованих у Харкові, Балаклії, Куп’янську та Чугуєві, - уточнили в управлінні ПЕК. - Встановлення такого освітлення дозволить економити до 70% електроенергії порівняно з традиційним освітленням».

Ще 18 проектів, направлених до Європейського інвестиційного банку, стосуються впровадження світлодіодних технологій у зовнішньому освітленні населених пунктів у Чугуєвському, Харківському, Балаклійському, Лозівському, Нововодолазькому, Первомайському, Валківському, Зміївському районах, а також містах Первомайський, Чугуїв, Вовчанськ, Лозова, Балаклея та Красноград.

«Це не тільки модернізація існуючих систем, а й встановлення освітлення в населених пунктах, де досі його не було», - зазначили в управлінні ПЕК.

Крім того, до інвестиційного банку направлено проект щодо освітлення окружної дороги Харкова у напряму Дергачів.

Реалізувати названі проекти в облдержадміністрації розраховують вже в цьому році. Результати першого етапу відбору проектів ЄІБ будуть відомі наприкінці квітня.