Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Українцям подарують саджанці «сковородинського» дубу

Українцям подарують саджанці «сковородинського» дубу

Їх зможуть отримати мешканці вулиць, що названі ім’ям українського філософа.

Національний літературно-меморіальний музей Г.С.Сковороди започатковує акцію «Збережемо вертоград Сковороди», в межах якої дарує саджанці дубу Сковороди мешканцям тих вулиць, що названі ім’ям українського поета й педагога. Так музейний колектив вирішив віддячити українцям за пошану до Григорія Сковороди.

«Кожен, хто був у Сковородинівці, запам’ятовує дуб-велетень, під яким любив працювати і відпочивати український філософ. І хоча сам 700-річний дуб уже понад двадцять років не зеленіє, але поруч величається дуб, який, за легендою, сам Григорій Сковорода і посадив, - розповідають працівники музею. - Саме жолуді з цього «сковородинського» дуба кілька років тому заклали в землю, отримали саджанці й зробили шкілку, аби продовжувати їх висаджувати пізніше. Тепер, коли саджанці підросли й готові мандрувати Україною, музей радо ділиться ними».

Для того, щоб отримати саджанець, треба подати заявку на e-mail skovoroda.m@gmail.com або за телефонами: (057) 649-41-40, (066) 913-22-20 - Наталя Іванівна Мицай.

Національний літературно-меморіальний музей Григорія Сковороди запрошує охочих долучитися до акції, посадити свій дуб і відчути дух свободи, який дарує мудрість українського поета, філософа й педагога.