Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Мешканців Харківщини закликають зберігати тишу в місцях проживання диких тварин

Мешканців Харківщини закликають зберігати тишу в місцях проживання диких тварин

Держекоінспекція інформує про початок періоду розмноження диких тварин, який триватиме з 1 квітня по 15 червня.

«Період розмноження диких тварин умовно називають «сезоном тиші». Підвищений шум та неспокій у цей час може зашкодити тваринному світу, - пояснили у Держекоінспекції. - Відповідно до Законів України «Про охорону навколишнього природного середовища» та «Про тваринний світ» в «сезон тиші» підприємства, установи, організації та громадяни при здійсненні будь-якої діяльності, що може вплинути на тваринний світ, зобов'язані забезпечувати охорону середовища існування та умов розмноження тварин».

Зокрема, в цей час екоінспектори закликають утриматися від пальби, проведення вибухових робіт, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах в місцевості, де проживають дикі тварини.

Контролювати дотримання екологічного законодавства на Харківщині буде Держекоінспекція разом з правоохоронними органами та територіальними органами виконавчої влади. Крім того, до роботи з недопущення шуму залучатимуть представників громадськості, спільно з якими в області створюватимуться відповідні оперативні групи.