Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Створено Мереф’янську об’єднану громаду

Створено Мереф’янську об’єднану громаду

Відповідне остаточне рішення було прийнято 29 березня. Про це повідомила керівник Харківського регіонального Офісу з підтримки реформи місцевого самоврядування Діана Барінова.

До Мереф'янської об’єднаної громади увійшли Мереф'янська міська та Утківська селищна ради Харківського району. Рішення про об’єднання Мереф’янська міська рада ухвалила 25 березня, а Утківська селищна рада - 29 березня. Чисельність населення об'єднаної громади складає понад 25 тисяч осіб.

Наразі готуються документи для подачі до Центральної виборчої комісії щодо призначення перших виборів голови та депутатів ради.

«Для забезпечення переходу об'єднаної громади на прямі взаємовідносини з Державним бюджетом України найближчим часом необхідно вносити зміни до Перспективного плану формування територій громад Харківської області, адже вказана громада об'єдналася з невеликими розбіжностями від запланованих: Яковлівська сільська рада, яка згідно з перспективним планом мала увійти до складу Мереф’янської об'єднаної громади, рішення про об'єднання не прийняла, розглядає в перспективі іншу конфігурацію - приєднання до іншого центру майбутньої об'єднаної громади», - зазначила Діана Барінова.

Мереф’янська громада стала другою об’єднаною громадою на Харківщині. В першій спроможній громаді області - Старосалтівській - 27 березня вже пройшли вибори голови та депутатів об’єднаної ради.