Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми створили майданчики для виходу українського бізнесу на американський ринок. Юлія Світлична

Ми створили майданчики для виходу українського бізнесу на американський ринок. Юлія Світлична

Можливості міжнародного співробітництва на рівні малого і середнього бізнесу обговорили під час зустрічі заступника Міністра торгівлі США з підприємцями Харківщини.

Відкриваючи зустріч, заступник голови ХОДА Юлія Світлична розповіла учасникам про існуючі сьогодні можливості виходу українського бізнесу на ринок США, створення нових кооперацій на території Харківської області, а також про перспективи обміну технологіями та науковими розробками між нашими країнами.

«Офіс Харківської області у Вашингтоні відкриває можливості міжнародної співпраці не тільки для крупного, але і для середнього та малого бізнесу. Важливо, що цей офіс розташований в 100 метрах від Міністерства торгівлі США, яке впливає на міжнародні торговельні відносини на всіх континентах», - зазначила Юлія Світлична.

Вона повідомила, що 30 березня в Торгово-промисловій палаті Харківської області відбудеться презентація Офісу в Вашингтоні для представників бізнесу регіону: їм розкажуть про те, як налагодити стосунки з американськими партнерами, використовуючи можливості офісу.

«Сьогодні ми агресивно і продуктивно налагоджуємо відносини з США. Ми заручилися повною підтримкою посольства, з яким у нас вже є спільні плани і договори, а також інвесторів - як державних, так і недержавних організацій США. Ми налагодили комунікації та створили стартові майданчики. Але довіри на рівні органів влади недостатньо. Результат буде залежати від того, наскільки бізнес скористається цією можливістю», - підкреслила Юлія Світлична.

Говорячи про зацікавленість США у відносинах з Україною, Майкл Лаллі виділив Харківський регіон як найбільш перспективний для співробітництва.

«Я хочу подякувати керівнику Харківської області Ігорю Райніну, а також його талановитій та енергійній команді на чолі з Юлією Світличною за активний і щирий інтерес до роботи з США. Ми дуже швидко знайшли спільну мову в питаннях розвитку торговельно-економічних зв'язків між нашими підприємцями, - підкреслив заступник Міністра торгівлі США. - Саме тому, за три тижні після візиту делегації Харківської області в США, ми - тут, щоб шукати нові можливості співпраці».

За словами Майкла Лаллі, найцікавішими в Україні для американських партнерів є аграрний сектор, енергетика, банківська сфера, нові технології.

«Зокрема, ми хочемо розширити співпрацю з харківськими підприємствами в розробці технологій ядерної енергетики, оскільки саме в Харкові є наукова база та висококваліфіковані фахівці в науці, - розповів Майкл Лаллі. - Американське фінансування та науковий і людський потенціал Харківської області дадуть прекрасний результат».

Говорячи про співпрацю з малим і середнім бізнесом, заступник Міністра торгівлі США зазначив, що ці підприємства завжди можуть розраховувати на консультативну допомогу американських колег в різних галузях.

«Від наших фахівців ви отримаєте інформацію про можливості фінансування, інвестицій, закупівель. Ми готові сприяти знайомству українських підприємців з американськими компаніями на великих ярмарках і виставках в Америці - для цього ми організовуємо делегації з України, - розповів Майкл Лаллі. - Ми працюємо у взаємодії з Посольством України у Вашингтоні та спільно представляємо інтереси українських підприємств в США».

Також заступник міністра повідомив, що представники різних галузей господарства - в першу чергу, представники середнього та малого бізнесу - можуть пройти тритижневе стажування в США за спеціальними урядовими програмами. Для цього потрібно заповнити відповідну анкету на сайті Посольства США в Києві.

Більше фото