Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 8 районах області пройшли семінари з енергоефективності

У 8 районах області пройшли семінари з енергоефективності

Учасникам заходів розповіли, як скоротити витрати на впровадження заходів з енергозбереження за допомогою спеціальних державних та обласних програм.

Інформаційний проект з енергозбереження стартував у Харківській області в лютому 2016 року. Серію семінарів для представників ОСББ та ЖБК, а також комунальних підприємств і органів самоврядування, в районах області ініціював Департамент житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА спільно з Українським союзом промисловців і підприємців (УСПП). Усю необхідну інформацію з теми енергозбереження учасникам семінарів надають спеціалісти місцевих РДА та експерти Комісії з розвитку енергетики та енергозбереження УСПП.

«Семінари з питань енергоефективності у житлових будівлях уже відбулися в Балаклійському, Богодухівському, Зміївському, Красноградському, Харківському, Чугуївському, Шевченківському районах. Останній на даний момент семінар пройшов 25 березня в місті Дергачі», - повідомили в Департаменті ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА.

Зокрема, на семінарі в Дергачівському районі головними спікерами стали перший заступник голови місцевої РДА Інна Гаплевська та представник Комісії з розвитку енергетики та енергозбереження УСПП Костянтин Єремчук.

Інна Гаплевська презентувала матеріали на тему «Державна підтримка термомодернізації житлових будівель в Україні: умови та перспективи», яка діє за допомогою кредитних коштів банківських установ. Костянтин Єремчук виступив з доповіддю «Практичні кроки ОСББ та ЖБК для скорочення витрат на впровадження заходів з енергозбереження за державною програмою з енергоефективності». Перед учасниками заходу з презентаціями також виступили представники державних банківських установ - «Ощадбанку» та «Укргазбанку». Вони надали інформацію щодо кредитних програм на отримання коштів для впровадження енергоефективних заходів. У тому числі, повідомили, що дія спеціальних кредитних програм поширюється на такі заходи, як: придбання котлів на альтернативному паливі, лічильників, вікон, матеріалів на утеплення будинків, енергоефективного обладнання для проведення енергозберігаючих заходів.