Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські лучники здобули медалі на всеукраїнських змаганнях

Харківські лучники здобули медалі на всеукраїнських змаганнях

Турнір відбувся з 24 по 26 березня в спорткомплексі «ХАІ».

В змаганнях взяли участь близько 60 найсильніших лучників та лучниць України, які представляли Харківську, Львівську, Сумську, Чернівецьку, Рівненську, Херсонську області та місто Київ.  

Медалі були розіграні в особистих змаганнях серед чоловіків та жінок в класичному та блочному луці.

В змаганнях зі стрільби з класичного луку серед жінок третє місце посіла харків’янка Юлія Захарченко. В поєдинку за «бронзу» вона з рахунком 6:2 перемогла суперницю з Миколаївської області Анастасію Павлову.

Перші два місця в цій категорії розділили між собою львівські лучниці. «Золото» було у Катерини Палехі, «срібло» здобула Соломія Трапезнікова.

В змаганнях серед чоловіків в класичному луці харків’янам до трійки призерів увійти не вдалося. Найкращий результат показав Олександр Сердюк, який зупинився майже в кроці від медалей. Олександр дійшов до чвертьфіналу, де поступився 2:6 Микиті Шишкіну з Сумської області, який в підсумку став бронзовим призером змагань.

«Золото» серед чоловіків здобув львівський лучник Георгій Іваницький, який у фіналі здолав свого земляка Маркіяна Івашка.

В змаганнях з блочного луку на рахунку харківських стрільців було «срібло» та «бронза». Серед жінок друге місце виборола Олена Борисенко. В фіналі харків’янка поступилася 141:144 Вікторії Д’яковій з Києва.

Третє місце серед чоловіків посів Олександр Соколов. В бронзовому фіналі він з рахунком 145:138 переміг ще одного харківського лучника - Юрія Дорошенка. В свою чергу, «золото» в цій категорії здобув Ігор Кардаш зі Львова.

Ці змагання були одним з етапів відбору до лав національної збірної України, яка в квітні цього року в Болгарії боротиметься за гран-прі Європи, у травні в Англії - за медалі чемпіонату Європи, а в червні на етапі Кубка світу - в Туреччині за олімпійські ліцензії. Про це повідомляють у Департаменті у справах молоді і спорту ХОДА.