Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Економічне відродження України починається з Харківщини. Президент

Економічне відродження України починається з Харківщини. Президент

Під час зустрічі з колективом ПАТ «Турбоатом» Глава держави високо оцінив промисловий потенціал Харківської області.

У ході робочого візиту в Харківську область Президент України разом з послом США в Україні Джеффрі Пайєттом і головою ХОДА Ігорем Райніним відвідав ПАТ «Турбоатом».

«Для мене Харків є пріоритетом, - підкреслив Петро Порошенко, звертаючись до колективу підприємства. - Це вже мій четвертий візит до Харкова як Президента України. Харківські танки і бронетранспортери, харківські турбіни, харківські наукові дослідження... Мені приємно чути, що економічне відродження України починається з Харкова».

Президент зазначив, що пріоритетом для нього є й конкретно завод «Турбоатом» як флагман енергетичного машинобудування України.

«Це приклад того, як можна працювати в дуже непростих умовах», - сказав Глава держави.

Він повідомив, що зараз триває активна робота над новими замовленнями для харківського промгіганту. Вже дві американські компанії - Westinghouse і Holtec - уклали контракти з «Турбоатомом».

«Зараз проходить аудит, у мене немає ні найменшого сумніву, що цей аудит буде пройдений ефективно», - зазначив Петро Порошенко.

Президент підкреслив, що економічне відродження країни є одним з найважливіших пріоритетів у даний момент: «Війна більше не є приводом для того, щоб не проводити реформи і не забезпечувати економічне зростання. Сьогодні ми повинні зробити все, щоб збільшити ефективне завантаження української економіки».

Більше фото