Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Серед комунальних підприємств області стало менше боржників

Серед комунальних підприємств області стало менше боржників

Про це 24 березня повідомив директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага під час виїзного засідання обласної комісії у Валківському районі.

Керівник департаменту зазначив, що засідання комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат відбувається згідно з дорученням Мінсоцполітики України.

Юрій Шпарага проінформував, що в роботі обласної державної адміністрації, яка направлена на погашення заборгованості із заробітної плати, особлива увага приділяється саме комунальним підприємствам, засновниками яких є місцеві органі влади.

«В цій роботі є певні позитивні зрушення. На сьогодні борги залишилися тільки на двох економічно активних комунальних підприємствах, проти десяти – у 2015 році. Одне з сьогоднішніх підприємств-боржників - КП «Вода» Валківської районної ради», - підкреслив директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА.

Крім того, на засіданні про причини існування боргів та перспективи їх погашення інформували керівники державних підприємств «Дублянський спиртовий завод» та «Івашківський спиртовий завод».

Також актив комісії проаналізував причини існування боргів по страхових внесках до Пенсійного фонду України на ДП «Дослідний завод національного наукового центру «Харківський фізико-технічний інститут» НАН України».

За підсумками засідання визначено першочергові заходи, направлені на ліквідацію боргів, керівників підприємств-боржників попереджено про адміністративну та кримінальну відповідальність за несвоєчасну виплату заробітної плати.