Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Липецькому дитячому садку відкрили нову групу

У Липецькому дитячому садку відкрили нову групу

В урочистому заході взяв участь директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев.

«Відкриття нових і розширення кількості місць у вже існуючих дошкільних навчальних закладах на сьогодні є пріоритетним питанням в області, - зазначив Анатолій Бабічев. – Відкриття цієї нової групи - це результат спільної роботи всіх ланок: і сільради, й керівництва району, й області. І у нас є на сьогодні дуже багато проектів, які ми будемо спільно реалізовувати і використовувати спільні кошти».

Нова додаткова група розрахована на двадцять місць. У Липецькому дошкільному закладі навчаються також діти з прилеглих сіл, зокрема - Жовтневого та Тишків.

«Ми стояли у черзі вісімнадцятими, місця на нас цього року не вистачало. І якби не відкриття цієї нової групи, ми б змогли піти до дитячого садка лише у наступному році. А так - пощастило!», - розповіла мати вихованця садочку Тетяна Панченко.

«У нас в черзі стояло 90 дітей, ми прийняли 20. Черга зменшилася, але ще є потреба у 70 місцях», - зазначила завідувачка дитячого садку Неля Тесленко.

За словами голови Харківської РДА Юрія Раїни, щоб привести до ладу приміщення для нової групи, знадобилось півроку кропіткої праці.

«Батьки звернулись з проханням відкрити групу. Це був крик душі. І було прийнято рішення заклад відновлювати. Ці приміщення протягом довгого часу не використовували за призначенням, але головне, що вони збереглися, тож ми їх усі приведемо до ладу», - зазначив Юрій Раїна.

Анатолій Бабічев розповів, що сьогодні обласна адміністрація опікується тим, щоб кожна дитина в регіоні мала можливість відвідувати дитячий садок.

«Ми щороку відкриваємо нові додаткові групи. Минулого року їх було 26, також відкриваємо нові дитячі заклади. Харківський район є одним з найбільших у регіоні, і тут дійсно є нагальна потреба в дитсадках. У нас майже тисяча осіб по області сьогодні стоїть у чергах, діти не можуть вчасно потрапити до дошкільних навчальних закладів, зокрема, в Липцях це питання також є нагальним. Але тут є, куди розширювати свою діяльність, є куди розвиватися. Цей дитячий садок розрахований на 260 осіб, сьогодні його відвідує 170 вихованців. Я впевнений, що з нашою допомогою вже у вересні тут відкриється ще одна додаткова група», - зазначив Анатолій Бабічев.