Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До кінця березня регіон відвідають делегації КНР і Міністерства торгівлі США

До кінця березня регіон відвідають делегації КНР і Міністерства торгівлі США

Про це повідомив голова ХОДА Ігор Райнін під час зустрічі з головою Представництва ЄС в Україні Яном Томбінські та комісаром ЄС з питань гуманітарної допомоги та управління кризовими ситуаціями Христосом Стиліанідесом.

Переговори, які провело керівництво Харківської області під час візитів офіційної делегації регіону в Китай і США, дають результати. Протягом найближчого тижня Харків відвідають дві делегації з цих країн для обговорення конкретних спільних проектів. Делегація КНР вже перебуває на території регіону і пробуде тут три дні, повідомив Ігор Райнін.

«До складу цієї делегації входять 9 осіб. Місяць тому мій заступник Юлія Світлична була в Китаї, в Харбіні, і зустрічний візит делегації КНР в Харків - це реальний підсумок проведених переговорів. В кінці березня у нас буде серйозна делегація з Міністерства торгівлі США, - розповів керівник області. - У нас багато перспективних проектів, ми не можемо дозволити собі сидіти і чекати на завершення політичної кризи або АТО. Нам потрібно діяти вже зараз і, перш за все, - в економічному плані».

Ігор Райнін зазначив, що, незважаючи на всі ризики, які є в області, в зв'язку з її близькістю до зони проведення АТО і кордону з Російською Федерацією, з регіону не пішли інвестори.

«Сьогодні у нас немає відтоку іноземних інвестицій. Я практично з кожним інвестором розмовляв навесні минулого року, переконував, що ми доб'ємося і політичної, і суспільно-політичної стабільності, і зараз говорити з інвесторами нам набагато простіше, тому що ми стримали слово», - пояснив голова облдержадміністрації.

Христос Стиліанідес, в свою чергу, запевнив керівництво ХОДА у всебічній підтримці України та Харківської області, зокрема, з боку Європейського Союзу.

«У мене дружнє ставлення до вашого регіону. Хочу подякувати вам за те, що ви створюєте цей позитивний клімат, цю позитивну середу. Я хочу використовувати свою місію, щоб продемонструвати солідарність Європейського Союзу з українським народом, з тими, хто постраждав від конфлікту, в тому числі - це і громадяни, які проживають на території Харківщини. Це чіткий посил вам як лідеру регіону і українцям: Україна залишається пріоритетом для Європейського Союзу», - підкреслив комісар ЄС.

Більше фото