Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область - серед лідерів у країні з видачі земельних ділянок воїнам АТО

Харківська область - серед лідерів у країні з видачі земельних ділянок воїнам АТО

Держгеокадастр видав уже 1 241 дозвіл на земельні ділянки площею понад 1,5 тис. га, 590 з них уже передані до власності.

Про це 11 березня повідомив юрист Головного управління Держгеокадастра в Харківській області Костянтин Рибалко під час проведення жеребкування щодо виділення 203 садових ділянок учасникам АТО в Чугуївському районі. За інформацією Рибалка, з 590 ділянок, процес оформлення яких уже завершено, 292 призначені для ведення особистого селянського господарства, ще 298 - під сади.

Як зазначив головний спеціаліст сектора в Харківській області Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Юрій Корсунов, на базі садових ділянок у Чугуївському районі буде створено вже шосте і найбільш велике дачне селище для воїнів АТО в Харківській області.

«Коротич, Вільхівка, Руська Лозова, Липці, Бабаї і ось тепер Малинівка, - Юрій Корсунов перерахував селища, поруч із якими виділено ділянки для військових. - У цілому хочу відзначити, що наша область знаходиться в лідерах за кількістю та якістю виділення земельних ділянках воїнам АТО. Видача прозора, якщо виникають будь-які складнощі, залучаємо фахівців. Вважаю, що ефективність реалізації соціальних програм у регіоні залежить від сприяння обласної адміністрації та особисто керівника області Ігоря Райніна».

Нова ділянка землі, що виділена для ветеранів АТО в Чугуївському районі, займає площу 20 га і дуже вдало розташована, зазначив Головний архітектор Чугуївського району Петро Старусев.

«Ділянка дозволяє розмістити 203 садових ділянки. Це не підтоплюється зона, яка знаходиться в 600 метрах від селища Малинівка і кілометрі від райцентру - міста Чугуєва », - підкреслив Петро Старусєв.

За його словами, у подальшому тут буде розміщено необхідну інфраструктуру, а також розглянуто питання про внесення цієї ділянки до складу селища Малинівка. Він зазначив, що зараз проходить процес оформлення ділянок, а в подальшому буде розроблено містобудівну документацію.

Юрій Корсунов повідомив, що воїни АТО підготували звернення до Міністерства оборони та Кабінету Міністрів України з проханням про виділення коштів на будівництво житла на ділянках у Чугуївському районі.

«Наприклад, Міністерством оборони цього року передбачено на будівництво житла для військовослужбовців близько мільярда гривень. Ми хотіли б, щоб частина з цих грошей була використана для конкретного цільового проекту - будівництва котеджного селища в Малинівці», - пояснив Головний спеціаліст сектора в Харківській області Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО.