Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області вже створено та працює 841 ОСББ

У Харківській області вже створено та працює 841 ОСББ

Про це повідомила начальник управління реформування інфраструктури та економічного аналізу Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Наталя Горбаненко.

Гостем «прямої лінії» в газеті «Слобідський край» також стала член Національної ради з питань створення та забезпечення функціонування ОСББ Юлія Самойлова. Спеціалісти відповіли на актуальні питання щодо управління багатоквартирними будинками та створення й функціонування об’єднань співвласників.

«Станом на 1 березня 2016 року в Харківській області налічується 841 ОСББ, до яких увійшли 1 223 багатоквартирних будинки. Це складає близько 8 % усього багатоквартирного житлового фонду області», - розповіла Наталя Горбаненко.

Вона нагадала, що згідно з Законом України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», співвласники багатоквартирного будинку повинні створити ОСББ або обрати управителя до 1 липня цього року. В іншому випадку керівництво таким будинком буде здійснюватися управителем, який призначається на конкурсних засадах виконавчим органом місцевої ради, на території якої розташований будинок.

Крім того, фахівці обговорили питання щодо переваг ОСББ у порівнянні з іншими формами управління багатоквартирними будинками, процедуру їх створення та діючі програми підтримки ОСББ.