Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін та Джон Гербст провели круглий стіл у Атлантичній раді США

Ігор Райнін та Джон Гербст провели круглий стіл у Атлантичній раді США

Спеціальний круглий стіл, ініційований Атлантичною радою США та присвячений підтримці ініціатив Харківщини, став однією з центральних політичних подій візиту делегації області до Вашингтону.

Модератором заходу виступив пан Джон Гербст – директор Євразійського центру ім. Патрічу Атлантичної ради США, Надзвичайний і повноважний посол США в Україні у 2003 – 2006 роках.

Круглий стіл зібрав ключових експертів (key experts) з питань Євразії та керівників профільних організацій, що здійснюють підтримку реформ у Східній Європі. Зокрема, участь у заході взяли заслужений співробітник Центру міжнародної безпеки ім. Скоукрофта, член ради директорів Атлантичної ради США пан Франклін Крамер, старший науковий співробітник Атлантичної ради США пан Андреас Аслунд, керівництво Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Ділової ради США – Україна (U.S.-Ukraine Business Council, USUBC), Фундації США – Україна, Євразійської демократичної ініціативи, Офісу Харківської області у Вашингтоні, ряду експертно-аналітичних центрів.

Учасники круглого столу обговорили роль і місце Харківщини у формуванні ефективної політики України у сфері безпеки та відносин з Росією, розширення проектної підтримки з боку США щодо реінтеграції вимушених переселенців із зони АТО та Криму. Особливу увагу було приділено стратегічним напрямам реформування та забезпечення довгострокової стійкості регіональної економіки, розширенню ринків збуту харківської продукції, розвитку науково-технологічного, торговельного та інвестиційного співробітництва із США. Американські партнери високо оцінили ініціативу Харківської області з відкриття власного Офісу в Вашингтоні та запропонували широку підтримку з просування інтересів регіону на рівні ділової та експертної спільноти США.

Довідка. Атлантична рада США (Atlantic Council) – провідний науково-експертний центр, що співпрацює з Урядом США з питань трансатлантичних міжнародних відносин. У липні 2015 року експерти центру представили докази присутності російських військ на тимчасово окупованій території Донбасу.