Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Представники Держдепартаменту та Конгресу США обговорили з Ігорем Райніним ситуацію в Харківській області

Представники Держдепартаменту та Конгресу США обговорили з Ігорем Райніним ситуацію в Харківській області

Зустрічі голови ХОДА з представниками Державного департаменту та Конгресу Сполучених Штатів пройшли в рамках робочого візиту делегації Харківщини до Вашингтону.

У ході ґрунтовної розмови з лідером Демократичної партії (ranking minority member) в Комітеті з питань міжнародних відносин Палати Представників США Еліотом Енгелєм Ігор Райнін повідомив про особливі виклики і потреби, з якими стикається Харківська область як крайня мирна точка Східної Європи на кордоні з Росією та зоною АТО. Голова ХОДА подякував конгресменові за активну публічну підтримку України та обговорив можливість організації спільного бізнес-саміту з представниками ділових кіл США.

Зі свого боку, пан Енгєль високо оцінив динаміку регіональних реформ на Харківщині. Він наголосив, що Харківська область належить до найбільш сучасних регіонів України, є найбільшим технологічним та мозковим центром держави, з яким пов’язані перспективи подальшої модернізації та глобалізації всієї української економіки. Конгресмен запевнив у непохитності курсу на поглиблення відносин між США та Україною, зокрема, продовження економічної та технічної допомоги, а також підтримки в оборонній сфері.

Довідка. Еліот Енгель (Eliot Engel) обирається конгресменом 14 разів поспіль. Є одним з найбільш відомих членів Українського кокусу в Конгресі (Congressional Ukrainian Caucus) – об’єднання, що активно просуває розвиток американсько-української співпраці та є основним джерелом інформації про ситуацію в Україні для Конгресу США. Пан Еліот є одним з архітекторів економічних санкцій проти Росії, автором резолюції «На підтримку демократичних і європейських прагнень народу України та його права обирати власне майбутнє без залякування і страху», спрямованої на засудження застосування сили проти активістів Євромайдану.