Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Проблеми чорнобильців в регіоні вирішуватимуться системно. Михайло Черняк

Проблеми чорнобильців в регіоні вирішуватимуться системно. Михайло Черняк

3 березня в обласній державній адміністрації відбулася нарада, присвячена заходам, запланованим на Харківщині з нагоди 30-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС.

Учасники наради ухвалили остаточний план заходів, який було сформовано за участю чорнобильських громадських організацій та департаментів ХОДА. Зокрема, з нагоди річниці планується проведення урочистих заходів, круглих столів, трансляція передач та документальних фільмів на радіо та телебаченні тощо.

В ході засідання представники чорнобильців також запропонували створити в школах області пошукові загони, які збиратимуть інформацію про ліквідаторів аварії на ЧАЕС, що пішли з життя. Цю інформацію планують використати при створенні книги пам’яті про чорнобильців Харківщини.

Михайло Черняк підтримав цю пропозицію.

«Ми підтримаємо всі ініціативи чорнобильців і зробимо все, що залежить від влади, щоб реалізувати їх. Звичайно, така робота школярів буде корисною і в плані збирання інформації про наших земляків, які ліквідували наслідки страшної аварії, і в плані патріотичного виховання, - зазначив заступник керівника області. - Ми відпрацюємо це питання в робочому порядку на рівні Департаменту освіти. Ви отримаєте нашу повну підтримку».

Михайло Черняк підкреслив, що робота, пов’язана з вирішенням питань ліквідаторів, проводиться в Харківській області постійно, а не лише у зв’язку з річницею трагедії.

«Ми не обмежуємося вшануванням пам’яті чорнобильців у квітні. Цей рік об’явлено Роком Чорнобиля, і ми будемо працювати над вирішенням проблем наших чорнобильців системно та якісно», - підкреслив заступник голови ХОДА.