Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківському районі обговорили питання ЖКГ

У Харківському районі обговорили питання ЖКГ

2 березня під головуванням заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка відбулася розширена нарада з питань роботи житлово-комунального господарства Харківського району.

Сільським та селищним головам району Євгеній Шахненко нагадав, що вирішити проблемні питання ЖКГ можна не тільки за рахунок бюджетних коштів, але і за допомогою міжнародних партнерів. За його словами, для того, щоб скористатися такою можливістю, необхідно проявляти ініціативу та створювати якісні проекти. 

«Європейський інвестиційний банк під державні гарантії виділяє кошти лише 5 областям – Харківській, Запорізькій, Дніпропетровській, Луганській та Донецькій. Перший транш – 242 мільйона - ми вже отримали. 95% цих коштів розподілили між закладами охорони здоров’я області у зв’язку з великою кількістю переселенців у нашому регіоні. Зараз проходять тендерні процедури, і ми будемо освоювати ці кошти, -  зазначив заступник голови ХОДА. - Другий транш – ми сподіваємося, це близько 600 мільйонів – піде на відновлення об’єктів інфраструктури. Якщо у вас будуть готові проекти, за умови підготовки відповідної документації, ми ще можемо в цьому році встигнути отримати кошти на їх реалізацію».

Начальник Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Олексій Белоцький зазначив, що від Харьківского району вже поданий проект на суму 162 мільйона гривень, він стосується зовнішнього освітлення селищних рад.

«Проект поданий згідно з передбаченою анкетою. Зараз ми будемо з районною адміністрацією займатися цим питанням»,- зазначив Олексій Белоцький.

Євгеній Шахненко також зауважив, що за ініціативи ХОДА в Києві створено офіс Харківської області для роботи з експертами Європейського інвестиційного банку.

«У них є напрацьовані схеми, є оцінювачі. У будь-якому напрямку діяльності ми можемо сьогодні працювати і залучати ці гранти. Від вас потрібна ініціатива», - повідомив заступник керівника обладміністрації.

У ході засідання також обговорили ситуацію щодо утилізації твердих побутових відходів і оплати екологічного збору у Харківському районі.

Окрім того, спеціалісти розглянули проблемні питання щодо теплопостачання району та обговорили труднощі, які виникають в ході підготовки до реалізації закону «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку».