Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З нагоди річниці першого польоту людини в космос на Харківщину завітає Леонід Каденюк

З нагоди річниці першого польоту людини в космос на Харківщину завітає Леонід Каденюк

Як в Харківській області відзначатимуть 55-у річницю першого польоту людини в космос, обговорили під час засідання оргкомітету 2 березня.

Відкриваючи засідання, заступник голови ХОДА Михайло Черняк зазначив, що наш регіон зробив значний внесок у розвиток космічної галузі.

«Харків’яни брали активну участь у підготовці до запуску першого супутника Землі та першого польоту людини в космос, конструюванні систем управління космічними ракетами, 22 космонавти були харків’янами або навчалися в Харкові. Тому ми маємо приділити увагу цій даті та нагадати харків’янам про космічну славу нашого міста», - сказав заступник голови облдержадміністрації.

Згідно з інформацією, озвученою під час наради, з нагоди 55-річчя першого польоту людини в космос в Харкові та області планується провести низку тематичних заходів. Зокрема, у Харківському історичному музеї буде організовано виставку, присвячену ролі Харкова у підкоренні космосу. Також планується організувати виставку картин та скульптур на космічну тематику, а в обласних бібліотеках - виставки книжок, присвячених космосу.

Представники організацій, які об’єднують робітників космічної галузі, в ході наради також підняли питання створення в Харкові архітектурного комплексу, який відображатиме роль харків’ян в освоєнні космосу.

Крім того, учасники засідання обговорили питання можливого перейменування в рамках виконання закону про декомунізацію вулиць Харкова на честь харків’ян, які працювали на підприємствах, пов’язаних з космосом.

Також в рамках відзначення річниці планується провести урочистий концерт з нагородженням заслужених працівників космічної галузі.

У низці заходів, приурочених до 55-річчя польоту Юрія Гагаріна в космос, планує взяти участь перший український космонавт Леонід Каденюк.