Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марка Беккера попросили допомогти в оформленні земельних ділянок

Марка Беккера попросили допомогти в оформленні земельних ділянок

2 березня заступник голови обласної державної адміністрації провів особистий прийом громадян.

Громадяни, які прийшли на прийом, зверталися за допомогою в земельних питаннях.

Так, власник земельної ділянки у Вовчанському районі розповів про конфлікт, який виник у нього з сусідом по ділянці з приводу меж ділянок. При оформленні кадастрового номера на свою ділянку чоловік з'ясував, що формально його межі змістилися на користь сусіда, який оформив свою ділянку раніше.

Чоловікові пояснили, що проблеми виникли в зв'язку з тим, що межі його ділянки встановлені в умовній системі координат, а межі сусідньої визначалися пізніше - вже у державній системі координат.

Марк Беккер пообіцяв вивчити можливі шляхи вирішення цього питання і надати чоловікові найбільш оптимальний з них.

«Ми працюємо в правовому полі, і вирішення земельних спорів не відноситься до повноважень обласної державної адміністрації. Так чи інакше, щоб вирішити вашу проблему, потрібно знайти порозуміння з сусідом. В іншому випадку необхідно звертатися до суду», - зазначив заступник голови ХОДА.

З питання приватизації земельної ділянки до Марка Беккера також звернулася мешканка Мерефи. Проблеми з оформленням права власності виникли через те, що її ділянка перетинається із залізницею. Вирішення питання затягується, і жінці доводилося вже неодноразово отримувати в міській раді дозволи на приватизацію, оскільки їх дія була обмежена у часі.

Мешканці Мерефи розповіли, що згідно зі змінами в законодавстві дозвіл на приватизацію сьогодні вже не має часових обмежень, а також пояснили, що це питання вирішується за участю «Укрзалізниці», тому вимагає додаткового часу.

Всі, хто прийшов на прийом до Марка Беккера, за необхідності, отримали консультації керівників профільних департаментів ХОДА.