Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Екологи не чекають на весняне водопілля на річках Харківщини

Екологи не чекають на весняне водопілля на річках Харківщини

Про це повідомили під час міжвідомчої наради стосовно стану поверхневих водних об’єктів Харківської області, що пройшла в Департаменті екології та природних ресурсів ХОДА.

Учасники заходу обговорили, як будуть поводити себе водойми Харківщини з настанням весни. Також серед піднятих питань - екологічний стан водних артерій регіону та актуальність загрози розповсюдження пістії на річці Сіверський Донець.

За інформацією Харківського регіонального центру з гідрометеорології, протягом двох декад лютого в регіоні відмічалась слабка відлига. Внаслідок цього на всіх водозборах регіону розпочалось сніготанення, яке призвело до повного сходу снігового покриву протягом 28-31 січня у басейнах річок Донбасу та Приазов’я.

«Внаслідок незначної глибини промерзання ґрунту та відсутності снігового покриву в Харківському регіоні, весняного водопілля на річках басейну Сіверського Донця не буде. Гідрологічний режим водних об’єктів у весняний період буде визначатися, перш за все, кількістю опадів та їх інтенсивністю випадіння, що може призвести до формування короткочасних паводків», - підкреслили гідрометеорологи.