Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Випускникам Первомайського району представили харківські ВНЗ

Випускникам Первомайського району представили харківські ВНЗ

Презентаційну акцію для учнів старших класів організував Департамент науки і освіти Харківської обласної адміністрації.

У презентації, яка відбулась в Палаці культури «Хімік», взяли участь представники 16 вищих навчальних закладів Харкова, зокрема - ХНУ ім. В.Н.Каразіна, ХНУ міського господарства імені О.М. Бекетова, НТУ «Харківський політехнічний інститут», ХНТУ сільського господарства ім. Петра Василенка, Харківського національного медичного університету, Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого та ін.

Представники університетів надали школярам інформацію про можливості навчання у своїх закладах.

«Для учнів випускних класів настав момент, коли доводиться вирішувати, де продовжити освіту, вибрати професію. Безпосереднє спілкування з представниками вишів дозволить їм отримати відповіді на всі запитання та свідомо зробити вибір», - зазначив директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев.

Перебуваючи з робочою поїздкою в Первомайському районі, директор Департаменту науки та освіти також відвідав місцевий професійний ліцей. Він поспілкувався з колективом закладу та пояснив ситуацію, яка склалася з фінансуванням профтехосвіти.

«Зміни до бюджету, які депутати обласної ради схвалили 4 лютого, містять статтю видатків, що передбачає фінансування ПТУ області. На утримання професійно-технічних закладів, які розташовані у районах Харківської області, було спрямовано майже 71 млн грн. Крім того, в державному бюджеті на ПТУ Харківської області передбачено 30 млн грн, - розповів Анатолій Бабічев. - Обласна адміністрація продовжує працювати над тим, щоб профтехзаклади були профінансовані в достатній мірі».

Під час візиту на Первомайщину Анатолій Бабічев взяв участь в урочистому відкритті сучасного класу фізики в Олексіївській загальноосвітній школі.

Перебуваючи в школі, він також взяв участь у покладанні квітів до пам’ятної дошки Іраклію Кутелії - випускнику Олексіївської школи, який загинув у зоні АТО.