Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Більше 100 учасників АТО отримали земельні ділянки для ведення сільського господарства

Більше 100 учасників АТО отримали земельні ділянки для ведення сільського господарства

25 лютого відбулося жеребкування земельних ділянок площею 1,75 га в Вовчанському та Барвінківському районах.

Як розповів начальник штабу Харківської обласної організації «Спілка ветеранів АТО» Владислав Якименко, демобілізованим бійцям на вибір пропонують ділянки: 20 соток - для садового господарства або близько 2 га - для ведення сільського господарства.

«Ми успішно пройшли кілька етапів роздачі землі під садівництво та почали жеребкування ділянок для ведення сільського господарства. Завдяки тому, що у нас налагоджені тісні та конструктивні взаємини з обласною адміністрацією та обласним управлінням Держгеокадастру, цей процес в Харківській області проходить системно та організовано. На відміну від інших регіонів, у нас не виникає суперечок, претензій, - зазначив Владислав Якименко. - На сьогоднішній день правом отримати земельну ділянку в області скористалися понад 1300 демобілізованих бійців».

За словами представника «Спілки ветеранів АТО», ділянки в Вовчанському і Барвінківському районах отримали як мешканці цих районів, так і харків'яни.

«Після оформлення права власності на землю - це займе 3-4 місяці - ми запропонуємо хлопцям створити кооператив, оскільки, швидше за все, не всі захочуть самостійно обробляти землю. Але все вирішать самостійно - обробляти або здавати в оренду свою ділянку», - розповів Владислав Якименко.

Також в області триває виділення ділянок для ведення садівництва.

26 лютого в Харківському районі відбулося жеребкування 30 ділянок по 20 соток.

«Це ділянки в селі Сороківка Вільхівської сільради. Землю виділили рішенням Харківської райдержадміністрації за активного сприяння ХОДА. Глава Вільхівської сільради також іде нам назустріч, і ділянки для бійців виділяють в хорошому мальовничому місці», - розповів заступник голови обласної організації «Спілка ветеранів АТО» Юрій Корсунов.