Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Слухачі Школи лідерства ознайомились з енергозберігаючими технологіями

Слухачі Школи лідерства ознайомились з енергозберігаючими технологіями

В рамках стажування в Департаменті ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА студенти відвідали котельню в Дергачах.

Котельня опалює Дергачівську гімназію №3, в якій навчається 1500 дітей. В минулому році її модернізували в рамках проекту «Пілотне дослідження з передачі Україні технологій малих і середніх підприємств щодо обладнання з виготовлення пелетів з біомаси, а також бойлерів на біомасі». За рахунок гранту Японського агентства з міжнародного співробітництва тут встановили котел, що працює на пелетах, які також виготовляються на японському обладнанні (пелетайзері). Пелетайзер було встановлено у філії ХОКП «Дирекція розвитку інфраструктури території» в місті Куп'янськ.

Під час спілкування з учасниками Школи лідерства голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Райніна генеральний директор ХОКП «Дирекція розвитку інфраструктури території» Олег Вернигора розповів про етапи реалізації проекту з модернізації системи опалення. Студенти дізналися подробиці написання проектних заявок на отримання грантів, а також проходження всіх етапів конкурсу до моменту встановлення обладнання та урочистої церемонії відкриття.

Крім того, учасники Школи лідерства ознайомились з технологічним процесом виробництва теплової енергії з пелетів та на власні очі побачили роботу котельного обладнання.