Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

У Харкові вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Біля тисячі людей взяли участь у мітингу-реквіємі біля пам’ятника Тарасові Шевченку, а потім, тримаючи 100-метровий прапор України, рушили ходою до знаку в пам'ять про загиблих за свободу і незалежність України.

У заходах, присвячених Дню Героїв Небесної Сотні взяв участь заступник голови ХОДА Михайло Черняк. Він звернувся до учасників мітингу від імені голови обласної державної адміністрації Ігоря Райніна, пояснивши, що очільник області в цей день бере участь у заходах в Києві разом із Президентом Петром Порошенком.

«Ми сьогодні вшановуємо Героїв Небесної Сотні. Безпосередньо тут, у Харкові, згадуємо наших героїв. Ці прізвища – Котляр, Зубенко, Паращук – я вважаю, довічно будуть прикладом для всіх нас. Ці люди, як і кожен із Небесної Сотні, змінили майбутнє цілої держави, змінили історію цілої нації. Я вважаю, наш святий обов’язок – зробити все для того, щоб наша держава стала такою, про яку мріяли ці герої», - сказав Михайло Черняк.

Він підкреслив, що найважливішою для досягнення загальнонаціональної мети є єдність і саме приклад Героїв Небесної Сотні має сьогодні об’єднувати всіх.

«Ми вже змінилися і ніколи не будемо іншими. Це вже безальтернативний шлях, - наголосив заступник керівника обладміністрації. - Тому я вважаю, що нам потрібні, перш за все, сили, повага один до одного, нам треба йти до тої великої мети, заради якої ці Герої склали голови два роки тому, заради котрої нині хлопці захищають нашу державу на Сході, віддаючи своє життя та здоров’я. Терпіння нам і наснаги, і, я сподіваюсь, ми все зробимо. Слава Україні!»

Окрім традиційної церемонії покладання квітів, біля пам’ятника Тарасу Шевченку також пройшов молебень. Тут відкрили й виставку фотографій харківського Євромайдану 2013 – 2014 років. Після завершення мітингу його учасники рушили вулицею Сумською та площею Свободи до скверу біля Госпрому, де встановлено знак в пам'ять про загиблих за свободу і незалежність України.

Більше фото