Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХНУРЕ відкрили пам’ятну дошку Герою Небесної Сотні Євгену Котляру

У ХНУРЕ відкрили пам’ятну дошку Герою Небесної Сотні Євгену Котляру

У церемонії взяла участь директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Аннопольська.

Вона передала учасникам заходу слова підтримки від голови облдержадміністрації Ігоря Райніна.

«У ці дні ми вшановуємо пам’ять наших Героїв. Герой України Євген Котляр був одним з трьох харків’ян, які поклали своє життя заради майбутнього нашої країни. Він не поступився своїми ідеалами навіть перед обличчям смерті, - підкреслила Вікторія Аннопольська. - Сьогодні я хочу вклонитися батькові Євгена, Миколі Івановичу, за те, що виховав справжнього чоловіка та патріота».

Директор департаменту розповіла про те, що рідні харків’ян, які загинули під час подій на Майдані, на днях зустрілися з головою ХОДА Ігорем Райніним та, серед інших, обговорили питання увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

«Дуже важливо, що пам’ятні дошки нашим Героям відкриваються у закладах, в яких вони навчалися, адже саме на таких прикладах має виховуватися наша молодь, - зазначила Вікторія Аннопольська. - Сьогодні в Харкові вже є площа Героїв Небесної Сотні, наразі вирішується питання встановлення пам’ятника на честь наших хлопців. Окрім того, Ігор Райнін звернувся до Харківського міського голови щодо перейменування вулиць міста на честь харків’ян - Героїв Небесної Сотні».

Батько Євгена, Микола Котляр, виступаючи під час церемонії, зазначив, що увічнювати пам’ять Героїв Небесної Сотні потрібно, щоб не забути, якою ціною була завойована можливість будувати нову країну.

«Євген був молодим, у нього тільки починало налагоджуватися життя. Він мав багато друзів, чудову професію та можливість працювати за кордоном. Коли він їхав до Києва, бабуся намагалася відмовити його, але він відповів: я виріс у цій країні, я люблю її, і я буду за неї боротися, - сказав батько Героя України. - І я розумію: якби не знайшлися тоді такі відчайдушні, сміливі патріоти, які 18-20 лютого 2014-го силою духу перемогли зброю, зараз ми жили б у іншій країні - у великій зоні суворого режиму».

Харків’янин Євген Котляр під час Революції Гідності входив до 3-ї сотні самооборони Майдану. Він загинув 20 лютого під час наступу силовиків на «мосту закоханих», рятуючи поранених побратимів.