Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові пройшов семінар з питань забезпечення гендерної рівності на місцевому рівні

У Харкові пройшов семінар з питань забезпечення гендерної рівності на місцевому рівні

Захід організований в рамках проекту ОБСЄ/БДІПЛ «Зміцнення діалогу між громадянським суспільством і ключовими державними органами та установами в Україні в сфері людського виміру».

Цей проект, розпочатий у квітні 2015 року, має на меті посилення ефективних механізмів діалогу для вирішення ключових проблем у галузі прав людини в Україні відповідно до зобов'язань ОБСЄ та міжнародних стандартів.

«Просування та досягнення гендерної рівності залишається викликом для багатьох країн-членів ОБСЄ. Ми з особливим задоволенням беремо участь у дискусії щодо нових перспектив та підходів зі зміцнення механізмів забезпечення гендерної рівності в Україні», - зазначила координатор проекту Катерина Рябіко.

Під час семінару учасники мали змогу дізнатись про успішний досвід роботи з механізмами забезпечення гендерної рівності у Боснії і Герцеговині та Сербії. 

«Зміцнення інституційних гендерних механізмів має ключове значення для забезпечення потреб та інтересів як жінок, так і чоловіків. Ці механізми відіграють суттєву роль у виявленні існуючих прогалин у гендерних питаннях, – підкреслила співголова Міжфракційного депутатського об’єднання «Рівні можливості» Марія Іонова. – Верховна Рада України приділяє особливу увагу цьому питанню».