Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Чугуєві розробили Схему планування території

В Чугуєві розробили Схему планування території

Загалом в районі наразі розробляються понад 10 проектів містобудівної документації - за цим показником Чугуївщина посідає провідну позицію в області.

За словами директора Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайла Рабіновича, станом на 1 лютого Схема планування території Чугуївського району вже розроблена та знаходиться на погодженні. В стадії розроблення - й генеральний план міста Чугуїв. Також ведеться активна робота над створенням понад 10 проектів містобудівної документації - генеральних планів населених пунктів, детальних планів території.

«Наш департамент постійно контролює цю роботу та, за необхідністю, надає консультативну допомогу районам, - зазначив Михайло Рабінович. - З початку року ми провели роботу зі службами архітекторів Чугуївського, Дергачівського та Сахновщинського районів. В першу чергу розглядались питання створення перспективних планів розвитку територій. Окрему увагу приділили питанням введення житла в експлуатацію».

Зокрема, фахівці департаменту надали колегам з районів інформацію щодо роботи органів ДАБК, а також наголосили на важливості роз’яснювальної роботи серед населення щодо введення житлових будинків в експлуатацію.

За інформацією Департаменту містобудування та архітектури, заплановані об’єми введення у 2016 році індивідуального житла в експлуатацію становлять: для Дергачівського району – 17000 кв.м, Сахновщинського району – 400 кв.м, Чугуївського району – 3200 кв.м.

Крім того, увагу районних архітекторів звернули на нові вимоги пам’ятко-охоронного законодавства та необхідність розроблення документації на пам’ятки архітектури для занесення їх до Державного реєстру України.