Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Посольство США і ХОДА домовилися про співпрацю в питаннях боротьби з корупцією

Посольство США і ХОДА домовилися про співпрацю в питаннях боротьби з корупцією

Відповідний план спільних дій голова обладміністрації Ігор Райнін і директор з правоохоронних питань посольства США в Україні Крістофер Сміт підписали на початку лютого.

Про це повідомила заступник голови ХОДА Юлія Світлична.

«Харківська область стала другою в Україні після Одеської, яка підписала такого роду план спільних дій. Це говорить про те, що посольство бачить в нас рівноправних партнерів і підтримує наші дії в частині впровадження антикорупційної системи», - зазначила Юлія Світлична.

Вона пояснила, що план заходів передбачає розробку та впровадження нових програм, які допоможуть вести системну боротьбу з корупцією на території Харківської області. Перші результати цієї роботи, за оцінками заступника керівника обладміністрації, буде видно вже протягом півроку.

«У першу чергу, проекти будуть спрямовані на прозорість бюджетних процесів, створення в області глобальної масштабної антикорупційної програми, яку ми узгодимо з СБУ, Національним антикорупційним бюро, поліцією. Також проекти стосуватимуться системної роботи щодо детінізації економіки та усунення всіх тіньових схем в області», - підкреслила Юлія Світлична.

Вона також повідомила, що цим питанням буде присвячено засідання установчої колегії облдержадміністрації за участю правоохоронців, яке пройде наступного тижня.

Ще одним важливим напрямком спільної роботи ХОДА та посольства США в Україні стане подальший розвиток Центрів надання адміністративних послуг у всіх районах області. Йдеться як про підвищення якості послуг, так і про розширення їх кількості.

«Також ми розробляємо один з проектів щодо будівництва Регіонального центру надання адміністративних послуг, який буде служити певною базою для забезпечення мешканців Харківської області логічними, зрозумілими й доступними сервісами. У нас є розуміння процесу і, сподіваюся, що за підтримки центральних органів виконавчої влади та наших міжнародних партнерів ми будемо одними з передовиків надання адмінпослуг у країні», - зазначила Юлія Світлична.

Вона пояснила: в рамках плану спільних дій уряд США надасть Харківській області як організаційну, так і фінансову підтримку.

«Розмір фінансування не обмежений. Він буде залежати виключно від програм, які ми надамо, і тих дій, які будемо спільно впроваджувати», - зазначила заступник голови ХОДА.