Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В університеті залізничного транспорту вшанували пам'ять Героя Небесної Сотні

В університеті залізничного транспорту вшанували пам'ять Героя Небесної Сотні

У покладанні квітів до пам'ятної дошки випускнику УкрДУЗТ Владиславу Зубенку взяла участь заступник голови ХОДА Юлія Світлична.

Владислав Зубенко закінчив університет влітку 2013 року, а вже в лютому загинув від кулі снайпера під час Революції Гідності. Указом Президента України Владиславу було присвоєно звання Героя України. Меморіальну дошку Зубенку в університеті залізничного транспорту відкрили у вересні 2015 року.

«Людина з активною громадянською позицією, патріот. Він був активним учасником Революції Гідності, брав участь у харківському Євромайдані ще починаючи з осені 2013 року, а потім, приєднавшись до національного руху, на жаль, отримав смертельне поранення. У ці дні ми вшановуємо пам'ять тих, хто віддав своє життя за цілісність і незалежність нашої держави, честь і гідність кожного українця», - зазначила Юлія Світлична.

Напередодні другої річниці Революції Гідності пам'ять Героїв Небесної Сотні, які загинули під час масових розстрілів 18 - 20 лютого, студенти університету та викладачі вишу вшанували хвилиною мовчання.

«Сьогодні пройшло два роки з тих лютневих подій, які змінили життя нашої країни. Сьогодні ми вшановуємо пам'ять загиблих патріотів, які віддали своє життя, щоб змінити долю України», - зазначив ректор УкрДУЗТ Сергій Панченко.

Заступник голови обласної державної адміністрації повідомила, що у всіх вишах регіону плануються заходи, присвячені пам'яті Героїв Небесної сотні. І в ці дні особливу увагу слід приділити безпеці у вищих навчальних закладах.