Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Учасники «Школи лідерства» розпочали стажування в департаментах облдержадміністрації

Учасники «Школи лідерства» розпочали стажування в департаментах облдержадміністрації

У рамках другого етапу проекту близько 60 слухачів працюватимуть у 8 департаментах, де розроблятимуть власні проекти розвитку регіону.

Як розповів радник голови ХОДА, президент Всеукраїнського студентського братства «Еліта нації» Олексій Курцев, студенти, які успішно пройшли перший, теоретичний, етап «Школи лідерства голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Райніна», розділилися на команди та обрали напрямки подальшої роботи. Під керівництвом кураторів вони будуть стажуватися та готувати проекти у профільних департаментах ХОДА: економіки та міжнародних відносин, ЖКГ та розвитку інфраструктури, науки і освіти, культури і туризму, охорони здоров’я, у справах молоді та спорту, Департаменті з підвищення конкурентоспроможності регіону, а також в Управлінні паливно-енергетичного комплексу.

У ході перших занять керівники підрозділів ХОДА презентували студентам свої департаменти, розповіли про напрямки роботи та запропонували теми для проектів.

«Наприклад, у Департаменті науки й освіти учасники школи працюватимуть над програмою «Clean University», яка спрямована на боротьбу з корупцією у сфері освіти, а також провадитимуть просвітницьку діяльність серед студентів щодо міжнародних освітянських програм, а також спеціальних стипендій, про які мало хто сьогодні знає. У Департаменті охорони здоров’я студенти працюватимуть над розробкою програми «Неінфекційні захворювання» тощо», - розповів Олексій Курцев.

У Департаменті житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури учасникам проекту запропонували долучитися до реалізації програм з енергоефективності, зокрема, у житловому секторі. У рамках цього напрямку студенти взяли участь у робочій нараді керівництва департаменту з представниками Програми з енергоефективності Фундації польсько-української співпраці. Під час наради обговорювалися питання подальшої реалізації в області програми надання державної підтримки населенню, ОСББ та ЖБК для впровадження енергоефективних заходів шляхом відшкодування з бюджету частини кредитів.

Найбільш популярним серед студентів виявився Департамент з підвищення конкурентоспроможності регіону - тут вирішили стажуватися 9 учасників проекту з чотирьох вишів Харкова.

«Думаю, найбільша кількість учасників проекту обрали наш підрозділ невипадково, адже ми працюємо на гребені інновацій. Ми розраховуємо, що студенти зможуть і отримати в нас необхідні знання, і привнести якісно нове бачення розвитку нашого регіону», - зазначив перший заступник директора департаменту Денис Ткачов.

Більше фото