Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Наші ветерани мають отримувати повноцінне лікування в максимально комфортних умовах. Михайло Черняк

Наші ветерани мають отримувати повноцінне лікування в максимально комфортних умовах. Михайло Черняк

15 лютого заступник голови ХОДА зустрівся з воїнами-інтернаціоналістами, які проходять лікування та реабілітацію в Обласному госпіталі ветеранів війни.

Сьогодні в госпіталі перебувають 85 учасників війни в Афганістані та 15 осіб, які брали участь в якості миротворців у військових конфліктах в Анголі, Єгипті та на Кубі.

Спілкуючись з воїнами-інтернаціоналістами, Михайло Черняк наголосив, що, вшановуючи пам'ять загиблих, необхідно віддавати належне тим, хто, пройшовши крізь війну, повернувся до мирного життя.

«Протягом минулого століття наші земляки брали участь у миротворчих місіях в 23 країнах світу. На Ближньому і Далекому Сході і Африканському континенті, в Лівані, Іраку, Угорщині, Чехословаччині та Югославії. Але, безумовно, найважчою раною в наших душах залишиться війна в Афганістані. 15 лютого ми не тільки згадуємо загиблих, але і висловлюємо глибоку вдячність всім, хто повернувся додому, хто чесно і мужньо виконав свій військовий обов'язок, - сказав заступник керівника облдержадміністрації. - Сьогодні ці люди потребують уваги держави, і в першу чергу, це стосується медичного обслуговування. Цього року ми оновимо матеріально-технічну базу обласного госпіталю, щоб ветерани могли отримувати повноцінне лікування в комфортних умовах».

Також Михайло Черняк відзначив, що відповідно до постанови Кабміну, з 2016 року були підвищені норми харчування та медикаментозного забезпечення хворих.

«Обласна адміністрація обов'язково знайде можливість виділити ці кошти та в повній мірі забезпечити наших воїнів всім необхідним», - підкреслив Михайло Черняк.

У ході візиту до госпіталю заступник голови ХОДА ознайомився з роботою закладу, поспілкувався з його працівниками та пацієнтами.