Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Представників місцевої влади вчать, як отримати гранти від міжнародних організацій

Представників місцевої влади вчать, як отримати гранти від міжнародних організацій

Тренінг «Співпраця з міжнародними донорами. Пошук ресурсів» пройшов на базі Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА.

Головним правилам співпраці з міжнародними донорськими організаціями представників РДА та міських рад міст обласного значення вчила керівник представництва Міжнародного фонду «Відродження» Олена Розсказова.

Учасники тренінгу також мали можливість спробувати оформити свої ідеї у проектну форму та отримати експертні поради.

«Харківська обласна державна адміністрація проводить системну роботу щодо організації взаємодії з міжнародними організаціями-донорами та залучення додаткових ресурсів задля забезпечення сталого розвитку нашого регіону. Причому робота одночасно ведеться за двома напрямами. З одного боку, відбувається розбудова системи відносин з міжнародними партнерами та створення комфортних умов для ефективної реалізації проектів та програм на території області, а з іншого – навчання представників громад і органів влади основам проектного менеджменту та підвищенню конкурентоспроможності їх проектних пропозицій», - зазначив перший заступник директора Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Денис Ткачов.

Усі учасники тренінгу отримали методичний посібник для органів публічної влади «Грантрайтинг» під редакцією Олега Кулініча, в якому у доступній формі викладені основні поради щодо оформлення проектних заявок, а також наведений каталог міжнародних фондів та організацій-грантодавців, що працюють в Україні.

З проведенням цього заходу стартувала робота щодо підготовки до проведення Міжнародного форуму донорів «Kharkiv Global Partnership», який планується на травень цього року.