Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сьогодні НАБУ розслідує понад 50 справ на загальну суму більше мільярда гривень. Президент

Сьогодні НАБУ розслідує понад 50 справ на загальну суму більше мільярда гривень. Президент

Про це Глава держави повідомив під час урочистої церемонії складання присяги співробітниками Управління спеціальних операцій Національного антикорупційного бюро України.

Президент нагадав, що змінами до законодавства, якими було створено Національне антикорупційне бюро, були передані з усіх відомств саме до НАБУ найбільш принципові, важливі розслідування у справах корупції. 

«Унікальна й структура бюро, де в одному органі сконцентровані оперативні працівники, аналітики, силові підрозділи й детективи, які об'єднують в собі всі необхідні функції для того, щоб рішуче продемонструвати і українському народові, і всьому світові ефективність української програми боротьби з корупцією, - сказав Петро Порошенко. - Вже за перші дні, перші тижні своєї роботи вони довели, що для НАБУ не існує ані закритих сфер, ані недоторканних осіб, ані широких зв'язків».

За словами Глави держави, країна й влада чекають від Національного антикорупційного бюро рішучої, безкомпромісної і ефективної роботи з викорінення корупції в Україні.

«Зі свого боку, можу твердо гарантувати: політична воля, яка забезпечує ефективну діяльність Антикорупційного бюро, має продемонструвати повну політичну підтримку вашим зусиллям, - додав Президент України. - Маю наголосити, що ніхто в нашій країні не застрахований від того, щоб опинитися в полі зору вашої прискіпливої уваги. Жодні зв'язки не дадуть ані індульгенції, ані захисту».

За інформацією Петра Порошенка, протягом дев’яти місяців до Національного антикорупційного бюро через відкритий конкурс було обрано 347 осіб серед тисяч, а може й десятків тисяч охочих, для яких держава створила всі необхідні умови: високе грошове забезпечення, добрий захист, добре озброєння.

«Ще важливий елемент. НАБУ - це незалежний від роботи інших орган, який визначає швидкість, таємність та ефективність дій його працівників. До структури Національного антикорупційного бюро, окрім інших, входить і Управління спеціальних операцій, на яке й покладено завдання щодо проведення спецзаходів із захоплення озброєних злочинців і забезпечення безпеки учасників кримінального судочинства та безпеки працівників НАБУ», - розповів Президент.

Окрім тестування на знання законодавства, всі кандидати успішно склали тести з фізичної підготовки. «Як мене поінформували, у складі управління є майстри спорту з рукопашного бою, кікбоксингу, дзюдо і самбо, кульової стрільби та інших видів спорту, - зазначив Глава держави. - Добро, я на цьому наголошую, має бути з кулаками, і силова складова аж ніяк не менш важлива за інші напрямки в роботі бюро. Я переконаний, що всі ви, хто сьогодні склав урочисту присягу, готові до ефективного виконання покладених на вас завдань, як і інші працівники бюро».

«Наголошую на тому, що зараз ви робите надзвичайно важливу для України справу! Ви маєте продемонструвати ефективність боротьби з корупцією. Держава, в свою чергу, робитиме все можливе для фінансового забезпечення роботи бюро, для гідної оплати вашої праці. Я просив би пам'ятати, що в умовах війни, в умовах економічної кризи влада, платники податків віддають останнє для того, щоб ви мали можливість ефективно виконувати покладені на вас функції, - відмітив Петро Порошенко у своїй промові. - Переконаний, що успіх НАБУ у боротьбі з корупцією – це відправна точка успіху України на шляху до Євросоюзу, а в найближчій перспективі, уже за декілька місяців, - до запровадження безвізового режиму з ЄС».