Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

11 лютого в Харкові презентують бестселер «Повернення в Царгород»

11 лютого в Харкові презентують бестселер «Повернення в Царгород»

Обговорення історичної новинки з Бібліотеки газети «День» відбудеться о 13:00 в Національному юридичному університеті ім. Ярослава Мудрого.

В заході візьмуть участь студенти і викладачі – історики, культурологи, правники з НЮУ ім. Ярослава Мудрого та інших університетів.

Представляти видання, яке, за словами доктора наук, відомого сходознавця Григорія Халимоненка, має бути на столі кожного вчителя історії, головний редактор «Дня» доручила двом з його співавторів – редактору відділу історії газети Ігорю Сюндюкову та кандидату історичних наук, голові правління Фундації імені Олега Ольжича Сергієві Коту.

«Безумовно, це надзвичайно важлива подія для нашого вищого навчального закладу та взагалі для кожного громадянина України, – говорить Анатолій Гетьман, проректор вишу, що запросив «День» представити своє видання. – Оскільки ідеться про нашу історію, наше коріння і те, яким чином, спираючись на них, ми вибудовуємо свою незалежну правову соціальну державу. Вважаю, цей важливий захід справить значний вплив на кожного, хто візьме у ньому участь».

«Повернення в Царгород» – це синтетичний матеріал, який охоплює величезний пласт витоків духовності України і водночас відділяє її від так званого «русского мира». Тому, безумовно, для харків’ян, які є водночас на давньоруському і сучасному пограниччі, ця книга стане надійною підпорою для їх власних думок про своє місце в цьому світі, - прогнозує Сергій Кот. - Думаю, що у багатьох харків’ян просто відкриються очі на власне буття, і це допоможе їм змінити свою суспільну позицію або ж ще більше - її зміцнити». 

Захід пройде за адресою: вул.Пушкінська, 77, зала № 11, 2 поверх.

Нагадаємо, цими днями у «ЄрміловЦентрі» (майдан Свободи, 4) триває міжнародний фотоконкурс «День»-2015Експозиція світлин щодня збирає щонайменше три сотні відвідувачів.

«Заходиш у залу – і ніби сьогодні відкриття, так багато людей, – розповідає директор Центру сучасного мистецтва «ЄрміловЦентр» ХНУ ім. В. Н. Каразіна Наталя Іванова. – Приходять і харківські фотографи, багато студентів, та й людей зрілого віку теж чимало. Відвідувачі активно обирають найкращу, на їх погляд, світлину і залишають свої враження у книзі відгуків».

Фотовиставка працюватиме до 12 лютого включно.