Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Льотчики-інструктори підготувалися до навчання курсантів ХУПС

Льотчики-інструктори підготувалися до навчання курсантів ХУПС

На Харківщині успішно проведено польоти із залученням військових льотчиків Харківського університету Повітряних Сил ім.І.Кожедуба та навчально-авіаційної бригади.

Вдосконалення професійної майстерності відбувалося в рамках командирської підготовки на військових літаках типу Л-39 «Альбатрос», Ан-26 та вертольотах Мі-8МТ.

Напередодні усі офіцери-льотчики відновили свої навички на тренажерах, пройшли наземну підготовку та склали необхідні заліки. Тільки після цього їх допустили до аеродромного вишколу.

«Цей практичний захід проводився з викладачами та інструкторами, які незабаром організовуватимуть польоти з курсантами льотного факультету ХУПС. Тож цілком виправдана прискіпливість з боку екзаменаторів до оцінки рівня підготовки саме цієї категорії військовослужбовців. При цьому акцент ставився на перевірку методичних навичок офіцерів за основними видами льотної діяльності», - зауважив командир навчально-авіаційної бригади, військовий льотчик І класу полковник Геннадій Дубовик.

Так, протягом декількох днів військові пілоти на Л-39 «Альбатрос» відпрацювали такі повітряні вправи, як: політ за встановленим маршрутом з виходом на полігон, фотострільба авіаційними ракетами з пікіруванням після виконання гірки чи бойового розвороту тощо. Тим часом вертолітники виходили на польовий майданчик, де здійснювали висадку особового складу чи вивантаження бойової техніки, зліт з польового аеродрому та політ за вказаним маршрутом, а також інші завдання.

За словами командування військової частини Повітряних Сил, в ході командирських польотів усі офіцери здобули необхідних практичних навиків, які знадобляться для навчання майбутніх льотчиків та військових штурманів. Загальний же наліт на усіх типах літальних апаратів склав понад 50 годин.