Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В ХНУ ім.Каразіна відбулися урочистості з нагоди 211-ї річниці з дня відкриття університету

В ХНУ ім.Каразіна відбулися урочистості з нагоди 211-ї річниці з дня відкриття університету

Від імені керівника області Ігоря Райніна із святом колектив вишу привітав директор Департаменту науки освіти ХОДА Анатолій Бабічев.

Він відзначив, що є випускником цього університету, й побажав колективу вишу здоров’я, добра, натхнення і успіхів на благо рідної України.

«Університет сьогодні – це потужний науковий і освітній центр, де органічно зливаються вікові традиції класичної освіти з передовими інноваційними технологіями сучасного світу. Вражаючий науковий доробок і прагнення бути в авангарді культури, освіти й науки дають можливість університету постійно розвиватися й відповідати на виклики часу», - сказав Анатолій Бабічев під час засідання Асамблеї вчених рад ХНУ ім. В. Н. Каразіна за участю ректорів харківських вишів, керівників академічних інститутів НАН України, представників громадськості та студентської молоді. 

Він також нагадав, що за основними показниками науково-технічної діяльності Харківська область займає провідне місце серед регіонів України.

«Тому закономірно, що саме ХОДА та особисто її голова - Ігор Райнін - ведуть системну роботу щодо об’єднання зусиль провідних вишів та наукових установ для розвитку інноваційної діяльності, високих технологій та вирішення найбільш актуальних соціально-економічних питань області, - зауважив директор департаменту. - Зокрема, за активною участю провідних вчених Харківщини, серед яких була і велика група представників ХНУ ім. В.Н. Каразіна, була розроблена новаторська Стратегія розвитку області до 2020 року, в рамках якої стало можливим створення Університетського консорціуму».

В свою чергу, ректор ВНЗ Віль Бакіров підкреслив, що класичний університет зобов’язаний зберігати славетні традиції, адже рухатися вперед, не спираючись на досвід попередніх поколінь, неможливо.

«Однією з важливих наших традицій є відзначення всією університетською громадою Дня народження. Вшановуючи річницю відкриття університету, ми завжди згадуємо попередні покоління професорів, студентів й науковців», - сказав Віль Бакіров.

Присутній на урочистостях заступник міністра освіти і науки України Максим Стріха відзначив, що наразі Каразінський університет є еталоном для усіх вишів України.

«Саме ХНУ є неформальним лідером серед усіх університетів України з наукових робіт. Мені приємно повідомити, що університет суттєво покращив фінансування наукової діяльності і за всіма формальними показниками лишив позаду інші університетські колективи», - підкреслив Максим Стріха.