Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Шість харків’ян представлятимуть Україну на зимовій юнацькій Олімпіаді

Шість харків’ян представлятимуть Україну на зимовій юнацькій Олімпіаді

НОК України оприлюднив склад збірної, яка боротиметься за медалі II Зимових юнацьких Олімпійських ігор.

З 12 по 21 лютого у норвезькому Ліллехаммері відбудеться юнацька Олімпіада, яка збере понад 1100 атлетів з 71 країни світу віком від 15 до 18 років. Будуть розіграні 70 комплектів медалей у 15 зимових видах спорту.

Україну представлятиме 23 спортсмени, яки боротимуться за медалі в 9 видах - біатлон, лижне двоборство, фігурне катання, санний спорт, стрибки на лижах з трампліну, лижні гонки, гірськолижний спорт, скелетон та сноубординг.

До складу збірної потрапили шість харківських атлетів: Юрій Ситник та Любов Кіпяченкова - у біатлоні, а також два дуети фігуристів - Анастасія Побіженко та Дмитро Шарпар - поборються за медалі у програмі спортивних пар, а Анжеліка Юрченко та Володимир Бєліков – у програмі танців на льоду.

Нагадаємо, на перших зимових юнацьких Олімпійських іграх, які відбулися у 2012 році в австрійському місті Інсбрук, харківські спортсмени завоювали дві нагороди. Фігуристи Олександра Назарова та Максим Нікітін посіли друге місце в танцях на льоду, а Марія Долгополова виграла «бронзу» в змаганнях з шорт-треку.