Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківської області з'явиться регіон-побратим в Індії

У Харківської області з'явиться регіон-побратим в Індії

Про це домовилися 28 січня під час зустрічі заступників голови ХОДА Юлії Світличної та Вячеслава Аббакумова з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Індія в Україні Маноджем Кумаром Бхарті.

Учасники зустрічі обговорили шляхи можливої ​​співпраці в різних сферах економіки.

Презентуючи Харківську область, Юлія Світлична зазначила, що протягом досить короткого періоду керівництву регіону вдалося значно розширити міжнародні економічні зв'язки. Зокрема, вона розповіла про співпрацю з Посольством США в Україні та відкриття Офісу Харківської області у Вашингтоні, а також про візит делегації області в КНР, де було створено майданчик для бізнес-контактів на базі Українського дому в Пекіні.

«Сьогодні ми працюємо над диверсифікацією ринків, тому активно розвиваємо міжнародні партнерські відносини. У тому числі - ми зацікавлені в налагодженні економічних зв'язків з Індією», - зазначила заступник голови облдержадміністрації.

За її словами, найбільш перспективними напрямками співпраці між Харківською областю та Індією можуть стати галузі машинобудування, енергетики, сільського господарства, фармацевтики, науки та освіти.

«У нас вже є певні успіхи у співпраці. Індійські партнери працюють з низкою наших підприємств, таких як «Електроважмаш», ФЕД та інші. Сьогодні в харківських вишах навчаються 1700 індійських студентів, - в основному, на медичних і IТ-спеціальностях. І ми зацікавлені в тому, щоб ця співпраця продовжувала розвиватися, - підкреслила Юлія Світлична. - Крім того, наші виші готують фахівців практично в усіх галузях. Це світлі голови, які генерують прогресивні ідеї, які потребують комерціалізації».

Про заходи, які вживаються в регіоні для забезпечення миру та безпеки, розповів заступник голови - керівник апарату ХОДА Вячеслав Аббакумов. Він зазначив, що, незважаючи на прифронтове положення Харківської області, ситуція тут абсолютно контрольована.

«Нам вдалося забезпечити повну безпеку для мешканців Харківщини завдяки колосальній роботі, яку проводять всі силові структури області - підрозділи Служби безпеки, Національної поліції, Національної гвардії, Збройних Сил. Ситуація перебуває на постійному контролі голови ХОДА Ігоря Райніна», - зазначив Вячеслав Аббакумов.

Манодж Кумар Бхарті розповів, що індійські підприємства сьогодні успішно співпрацюють з низкою харківських машинобудівних заводів, і висловив упевненість у тому, що ці відносини будуть розвиватися.

Також він висловив зацікавленість у залученні харківських фахівців у сфері нових технологій.

«Я прошу вас донести наші пропозиції до ваших громадян, у яких є ідеї: нехай приїжджають працювати в Індію, - сказав посол. - Якщо ваші люди готові ділитися технологіями, ми знайдемо для них індійських партнерів і дамо можливість реалізувати ідеї».

Крім того, за словами Манодж Кумара Бхарті, Індія зацікавлена ​​в сільськогосподарських товарах українського виробництва, зокрема - в молочній продукції. Посол запропонував керівництву Харківської області подумати про можливість поставок цієї продукції в Індію.

Підсумком зустрічі заступника голови ХОДА з Надзвичайним і Повноважним Послом в Україні стала домовленість про те, що Харківська область налагодить міжрегіональні побратимські відносини з одним із штатів Індії.

«Думаю, ми спільно вирішимо, який це буде штат - щоб наші зв'язки були ефективними та цікавими для обох сторін», - зазначила Юлія Світлична.

Більше фото