Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дорожньо-експлуатаційні організації регіону цілком готові до ускладнення погодних умов

Дорожньо-експлуатаційні організації регіону цілком готові до ускладнення погодних умов

Про це повідомляють у Службі автодоріг Харківської області.

Наслідки попередньої негоди майже ліквідовано: розчищені від снігового покриву автошляхи загального користування оброблено протиожеледними матеріалами, тривають й роботи з очистки тротуарів мостів та автопавільйонів на зупинках міського транспорту.

На ранок 28 січня на дорогах області працювало 172 одиниці снігоочищувальної техніки та 211 робітників. Почищено доріг державного значення 1316 км та 1331 км доріг місцевого значення. Дорожники використали 1 323 куб. м піщано-сольової суміші та 22 т солі. 

На дорогах місцями - паморозь, асфальтобетонне покриття оброблене протиожеледними матеріалами. 

За повідомленням Харківського Гідрометцентру,  протягом дня очікується хмарна погода, а також дрібний дощ, на дорогах - ожеледиця. Вітер змінних напрямків, 15-20 м/с. Температура по області вночі -2..+4Сº, вдень 0..+2ºС.

Зважаючи на синоптичні прогнози, Служба автомобільних доріг у Харківській області вкотре закликає водіїв бути максимально уважними за кермом та неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху.

«Нагадуємо водіям, передусім - вантажних перевезень, про необхідність оснастити колеса транспорту протиковзаючими ланцюгами, а також укомплектувати транспортні засоби додатковим обладнанням (противідкатними упорами, знаками аварійної зупинки, буксирувальним тросом і набором запасних індивідуальних частин)», - радять у службі.

За прогнозами метеорологів, 29 січня на Харківщині очікується чергове ускладнення погодних умов:  територію області можуть вкрити атмосферні опади у вигляді снігу або мокрого снігу з дощем. Тимчасове потепління та різкі зміни температур протягом доби можуть призвести до зниження видимості на дорогах (туману) та ожеледиці.