Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До Харкова на турнір пам'яті Леоніда Дуная приїхали борці з різних країн світу

До Харкова на турнір пам'яті Леоніда Дуная приїхали борці з різних країн світу

Під час урочистої церемонії відкриття всіх присутніх зі стартом змагань привітав заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

Він передав вітання від голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна. 

«Сьогодні спорт є пріоритетним в Харківській області, і це особиста позиція губернатора. Та нам дуже приємно, що турнір пам'яті Леоніда Дуная з кожним роком зростає як за кількістю учасників, так і за якістю його організації, - сказав у своєму привітальному слові учасникам і гостям турніру заступник голови ХОДА. - Приємно бачити, що сьогодні на турнір приїхали не тільки спортсмени з усіх регіонів України, а й борці з інших країн».

Михайло Черняк вручив спортсменам посвідчення майстрів спорту України, а також побажав їм успіхів, яскравих перемог та красивої боротьби.

У свою чергу, директор Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Віталій Кириленко зазначив важливу роль таких змагань для підростаючого покоління. 

«Наша молодь бачить, що ми пам'ятаємо і відзначаємо наших видатних спортсменів та наших видатних тренерів, - сказав Віталій Кириленко. - В пам'ять про їхні досягнення та досвід ми проводимо такі турніри, показуючи своїм прикладом, як потрібно далі жити в контексті національно-патріотичного виховання молоді».

Віталій Кириленко нагородив за вагомий особистий внесок у розвиток фізкультури та спорту на Харківщині тренера з вільної боротьби Андрія Євтіфієва грамотою Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА.

Участь у відкритому Всеукраїнському турнірі з вільної боротьби серед кадетів пам'яті Заслуженого тренера України Леоніда Дуная взяли близько 350 спортсменів 1999-2000 років народження з усіх областей України, а також гості з Німеччини, Словаччини, Грузії, Вірменії та Молдови.

Цей турнір за традицією відкриває календарний рік в українській вільній боротьбі, а також є одним з етапів підготовки до чемпіонату України серед кадетів, який у травні цього року також прийматиме Харків.

Медалі на турнірі пам'яті Леоніда Дуная були розіграні серед юнаків та дівчат, а також у командних змаганнях серед юнаків. В підсумку борці Харківської області зайняли 3 перших, 2 других та 6 третіх місць.

В змаганнях серед юнаків харків'яни завоювали два «золота», одне «срібло» та чотири «бронзи».

«Господарі килимів» зайняли увесь п'єдестал пошани в ваговій категорії до 46 кг. Перемогу здобув Мухаммед Алієв, який у фіналі переміг свого земляка Дениса Михнюка. Третє місце між собою поділили Євген Могильченко та Віталій Марченко.

Ще одне «золото» було на рахунку Олега Гайдара. У фіналі вагової категорії до 42 кг харків’янин переміг суперника з Одеської області Сергія Терзі.

Бронзові медалі також здобули Каміль Киримов (вагова категорія до 50 кг) та Денис Бороган (вагова категорія до 58 кг).

В жіночій боротьбі харківські спортсменки здобули «золото» та дві «бронзи». Переможницею турніру стала Альбіна Рілля. У фіналі вагової категорії до 38 кг харків’янка перемогла суперницю з Київської області Карину Чорномор.

В командних змаганнях харків'янам дісталося «срібло». У фіналі команда «Харків-1» поступилася суперникам з Грузії. Третє місце посіли борці з Одеської області.