Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На дорогах області працює 103 одиниці снігоприбиральної техніки

На дорогах області працює 103 одиниці снігоприбиральної техніки

Служба автодоріг у Харківській області повідомляє про забезпеченість проїзду дорогами області на 11:00 22 січня.

Температура по області: від мінус 10 до мінус 17 С°. Проїзд на автомобільних дорогах державного і місцевого значення забезпечено. Стан покриття – місцями засніжене. По області працюють снігоочисні механізми і техніка.

На 6:00 ранку працювала 201 одиниця снігоприбиральної техніки та 240 робітників. За добу використано 1465 куб.м піщано-сольової суміші та 35 тон солі.

Наразі тривають розчищувальні роботи на всіх автодорогах області для якнайшвидшого відновлення руху транспорту по всіх напрямках.

На 11:00 працює 103 одиниці снігоприбиральної техніки та 183 робітника. Зранку і на 11:00 рух транспорту не припинявся, заторів на дорогах не зафіксовано.

Роботи з зимового експлуатаційного утримання доріг продовжуються.

Служба автомобільних доріг в Харківській області попереджує: після  аномальних снігопадів у регіоні очікуються морози від мінус 10 С°  та місцями до мінус 24 С°.  

«Якщо під час руху ви побачили, що хтось потрапив у скрутне становище через негоду, викличте на допомогу аварійні служби або телефонуйте «102» чи до чергової частини відділу безпеки дорожнього руху УПД ГУНП в Харківської області за тел. 707-35-00. Не будьте байдужим, можливо, завтра допомога знадобиться саме вам», - наголошують у службі.

Відділ безпеки дорожнього руху Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Харківській області звертається до водіїв транспортних засобів з проханням неухильно дотримуватись вимог Правил дорожнього руху, враховувати дорожню обстановку, зважати на стан покриття проїзної частини у разі погіршення погодних умов та не створювати перешкод для роботи снігоприбиральної техніки дорожніх підприємств області.

«Будьте обережні під час руху по мостах та естакадах, відмовтеся від ризикованих маневрувань, які за несприятливих погодних умовах можуть привести до створення аварійних ситуацій. Якщо виникає необхідність зупинитися, знижуйте швидкість поступово. А при зупинці обов’язково включайте аварійну світлову сигналізацію», - нагадують у поліції.

Служба автомобільних доріг області рекомендує учасникам дорожнього руху утриматись від поїздок територією області та за її межами (без зайвої необхідності).

У разі потрапляння у затор під час ускладнення погодних умов, пов’язаних з сильними опадами у вигляді снігу, водії можуть звернутися за допомогою до оперативних служб:

- Державної служби з надзвичайних ситуацій в області: 101 (цілодобово);
- оперативного чергового Департаменту з питань цивільного захисту ХОДА: (057)-700-30-90;
- диспетчеру САД у Харківській області за телефоном: (057) 336-79-33 (цілодобово).