Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині борги із заробітної плати скоротилися на 18,6 млн грн

На Харківщині борги із заробітної плати скоротилися на 18,6 млн грн

Під керівництвом заступника голови ХОДА Михайла Черняка відбулося засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із зарплати, пенсій, стипендій та інших соцвиплат.

Михайло Черняк підкреслив, що основною метою діяльності комісії є забезпечення скоординованої роботи структурних підрозділів обласної державної адміністрації, контролюючих органів та органів статистики щодо своєчасної виплати заробітної плати на підприємствах області.

«За даними моніторингу, станом на 1 січня 2016 року, борги із заробітної плати скоротилися в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 18,6 млн грн, тобто на 10,3 %», - повідомив заступник голови ХОДА.

На засіданні керівники підприємств, на яких тривалий час наявні борги з виплати заробітної плати, по єдиному внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та по платежах до Пенсійного фонду, повідомили про вжиті заходи з метою скорочення заборгованості. Зокрема, мова йде про такі підприємства як: Харківське державне авіаційне виробниче підприємство, ДП «Український державний інститут по проектуванню заводів важкого машинобудування (Укрдіпроважмаш)», АТ «Науково-дослідний інститут радіотехнічних вимірювань», ПАТ «Харківський електромеханічний завод «Укрелектромаш», ДП «Український державний проектний інститут «Укрміськбудпроект».

Крім того, керівники Харківського державного авіаційного підприємства та «Укрміськбудпроекту» повідомили про терміни ліквідації заборгованості зі страхових виплат у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності.

За підсумками засідання визначено першочергові заходи, направлені на ліквідацію боргів, керівників підприємств-боржників попереджено про адміністративну та кримінальну відповідальність за несвоєчасну виплату заробітної плати.