Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У китайському місті Харбін відкрилось представництво Харківської області

У китайському місті Харбін відкрилось представництво Харківської області

Офіційна делегація нашого регіону на чолі із заступником голови ХОДА Юлією Світличною провела в Піднебесній низку переговорів, щоб прокласти харківському бізнесу дорогу в КНР.

«Між Україною та Китаєм на сьогодні є негласна домовленість про налагодження міждержавних зв'язків. Допоможе цьому «Новий шовковий шлях» - транспортний шлях, який надасть можливість українським товарам в обхід Російської Федерації потрапляти до країн Азії», - пояснила Юлія Світлична.

За її інформацією, зараз Харківська область налагоджує співпрацю з китайською провінцією Хейлунцзян і її центром - містом Харбін.

«У місті Харбін - 10 мільйонів населення, в провінції – 40 мільйонів. Це порівняно з Україною. І ті напрямки, які розвинені в цій провінції, схожі з Харківською областю. Тут розвинена і турбінна промисловість, і авіабудування, велика увага приділяється науці і освіті, розвинене сільське господарство», - розповіла заступник голови ХОДА.

Щоб промисловці і підприємці Харківщини могли встановити контакт зі своїми колегами в Китаї, офіційна делегація відкрила представництво нашого регіону - Український центр - в місті Харбін.

«Там є фахівець, який безпосередньо може шукати контакти і надавати інформацію зацікавлених бізнес-партнерів з китайської сторони нашим підприємцям. За контактами можна звертатися до Департаменту економіки і міжнародних відносин обласної адміністрації, у якого є повна інформація. Тут органи влади виконують роль комунікатора, і вже, звичайно, від самих харківських підприємств буде залежати, наскільки вони скористаються тими можливостями, які сьогодні є на ринку Китаю», - підкреслила Юлія Світлична.

Нагадаємо, делегація Харківської області перебувала у КНР з 4 по 11 січня. У рамках візиту представники Харківщини провели низку робочих зустрічей, відвідали провідні підприємства регіону та взяли участь у роботі IV Зимової харбінської науково-технічної виставки «Економіка і нові можливості північних регіонів у проекті «Один пояс – один шлях».