Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Економічний та інвестиційний потенціал Харківщини презентували в Пекіні

Економічний та інвестиційний потенціал Харківщини презентували в Пекіні

Під час візиту до КНР делегація нашого регіону зустрілася з Послом України у КНР та відвідала «Український дім» у столиці Китаю.

Про це повідомила керівник делегації - заступник голови ХОДА Юлія Світлична.

«Під час зустрічі з Послом України ми обговорили питання щодо просування українського експорту на китайський ринок. Зокрема, йшлося про продукцію харківських підприємств, що працюють у галузі важкого машинобудування та в секторі АПК, - розповіла Юлія Світлична. – Окремою темою стало розширення співробітництва у сферах освіти та культури, у тому числі - пропагування української мови в Китаї шляхом міжвузівського обміну викладачами і студентами навчальних закладів наших країн».

Також у Пекіні харківська делегація відвідала «Український дім», створений за ініціативи Посольства України в КНР для сприяння співпраці ділових кіл двох країн та розвитку співробітництва у гуманітарній сфері між Китаєм і Україною.

«На базі «Українського дому» ми провели презентацію економічного та інвестиційного потенціалу Харківської області. Також домовилися, що представники українських підприємств матимуть змогу звертатися до фахівців «Українського дому» стосовно допомоги у підготовці маркетингового дослідження китайського ринку та перекладу на китайську або українську. Також харківські підприємці матимуть змогу на безоплатній основі користування залом для переговорів з потенційними партнерами у столиці Піднебесної та можливість організувати стаціонарне робоче місце (за потреби) на коротко- чи довготривалій основі для більш детального вивчення ринку та пошуку іноземних інвесторів», - відзначила Юлія Світлична.

Нагадаємо, делегація Харківської області перебувала у КНР з 4 по 11 січня. У рамках візиту представники Харківщини провели низку робочих зустрічей, відвідали провідні підприємства регіону та взяли участь у роботі IV Зимової харбінської науково-технічної виставки «Економіка і нові можливості північних регіонів у проекті «Один пояс – один шлях».