Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області забезпечено своєчасний приїзд «швидких» в умовах снігопаду

В області забезпечено своєчасний приїзд «швидких» в умовах снігопаду

Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан під час прес-конференції 18 січня.

«В складних погодних умовах служби ДСНС активно допомагають «швидкій» проїжджати на місце виклику. На сьогодні було вже близько 50 таких ситуацій, коли рятувальники буквально викопували машини «швидкої» зі снігових завалів. В основному, проблеми у бригад медиків були в районах, на які прийшлася найбільша кількість опадів: Валківському, Коломацькому, частині Харківського району», - розповів Олександр Галацан.

За його інформацією, з початку року в Харківській області значно збільшилася кількість викликів «швидких».

«Звичайна кількість викликів для нашого регіону - 2000-2200 на добу, з них 65% припадають на Обласний центр екстреної допомоги, решта - на райони. Але протягом останніх двох тижнів ці показники значно вищі: на сьогодні ми маємо 3300 викликів на добу, - повідомив директор департаменту. - При цьому тільки 8-10% з них пов'язані з високою температурою у хворих».

За словами Олександра Галацана, однією з причин почастішання викликів є велика кількість переселенців в області.

«Часто вони не зареєстровані, тому не йдуть в поліклініку, їм простіше викликати «швидку», - зазначив директор Департаменту охорони здоров'я.

Він також підкреслив, що на сьогоднішній день бригади екстреної допомоги в повному обсязі забезпечені медикаментами та паливно-мастильними матеріалами і готові своєчасно надавати допомогу.
 

Більше фото